Tesla oznámi nový produkt! Je to Powerwall a PowerPack.

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Caute je mozne a realne si zaobstarat powerwall 1/2 na Slovensku a dat nainstalovat ? Ak ano, kde a ako ? DAkujem za navrhy a napady.

D
dango komentoval
@Jiri aku mas velku bateriu? mozno si to niekde spominal, nechce sa mi hladat... (bateriu v dome okrem Ska ;) )

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
6.47 kWh teoreticka (100%), vyuzitelna 5.5 kWh (90%-10%). Li-ion bateriu v dome vybijas rovnakou filozofiou ako v aute, cize nikdy nejdes do 100% a nikdy nejdes do nuly.
Mam celkom spicku BMZ 7.0, dost draha, ale garantovanych 5000 cykov DoD pri poklese kapacity max na 80% (nemecka). CIze zivotnost oklo 15 rokov pri normalnom pouzivani (ked to nebudes vycucavat kazdy vecer do tych 10%).
Mozem po tyzdni pouzivania povedat ze nestaci :-( utiahnut cely dom od mrku do svitu (a to je teraz od ~ 20:00 - 5:00). A pritom mam "za tmy" spotrebu takych 600 W/h maximalne.
Ten Tesla PowerWal ma velmi dobru cenu za kWh, ale je bohuzial u nas nedostupny. Este ani v Rakusku, kde sa to da objednat, zatial nedodavaju. Oni to predavaju len s montazou, tkaze to nemozes na niekoho kupit v Rakusku a doviest sem (mi bolo povedane, rad by som sa mylil).

jux
jux komentoval
Skutocne nikdy neplanujes nabit bateriu na 100% ?
Ako funguje tvoj BMS? Balancuje aj pri 90% nabitia? Ja myslim, ze balancery nie su tak inteligentne (ale mohli by byt ...)

Posla mna raz za cas by bolo dobre nabit na 100% aby sa clanky zrovnali - aby urcite zapracovalo balancovanie.

Keby si stale nabijal na 90%, po vecsom pocte 90% nabijani sa clanky mozu rozbalancovat a moze sa teoreticky stat, ze niektora sekcia bude v extremnom pripade pracovat 0 - 80, niektora 20 - 100 a ostatne niekde medzi tym.

Ked vies o tom viac, napis ako podla teba funguje balancovanie pri neuplnom nabijani.

Podla mojich pozorovani tesla balancuje len vtedy, ked nabija na 100%, pri AC nabijani posledne % dobija velmi pomaly - znizuje vykon nabijania na minimum.
Pri nabijani na 95% nabija 16,5kW az do 95% a vypne, cize podla mna nemoze balancovat. Alebo moze? Ako?

ja mam FVE uz 5 rokov, vykon 4,32 kWp, ale zda sa mi, ze to je 3-fazove (nie som odbornik), prepokladam, ze to bola poziadavka distribucky.

2 Komentáre
L
leo komentoval
Max. asymetria faz je 4,6 kVA, tzn. do tohto vykonu povolia aj 1-fázový zdroj

D
dzodzo komentoval
zdravim, tato tema ma zaujima, tiez by som chcel fve na strechu, mas tam aj uskladnovanie do baterie alebo nie? (ked sa zaujimas o powerwall)
ako sa riesi situacia, kedy panely vyrabaju energiu a bateria je plna? kam sa uklada ta nadbytocna elektrina? chcel by som hybridnu fve bez dodavania naspat do siete, t.j. iba ukladanie do bojleru + bateria, ale co sa stane so systemom, ked je plny? zacne sa bateria prehrievat?

Po Powerwall a Powerpacku prichadza Megapack
https://electrek.co/2019/07/29/tesla-megapack-massive-energy-storage-product/
https://www.teslarati.com/tesla-megapack-targets-utilities-with-massive-3mwh-plug-n-play-battery/
https://teslamag.de/news/tesla-megapack-stromspeicherung-im-grossmassstab-24905
tesla-megapack-2-e1564477434824-702x336.jpg

2 Komentáre
W
Wilo komentoval
Pekna hromadka baterii. Ale na dvor prilis male. Pockam si na Gigapack :D

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Podla Tesly sa to sprace na nakladne auto vlak ci lod a tym sa to rychlo moze presunut kamkolvek. Ma to kapacitu 60 baterii Tesly model 3 SR a v porovnani z inymi rieseniami to ma vyssiu energeticku hustotu, nizsie naklady a priestorove poziadavky a rychlo sa instaluje.

Späť