Tesla po prvý krát odkúpila inú firmu

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Juro

Administrator,
Zamestnanec
Pridal sa
17 mar 2014
Správy
2.006
Referral
juraj1702
Tesla odkúpila dodávateľa auto dielov Riviera Tool zo štátu Michigen. Ironicky, je to v štáte, kde má Tesla zakázané predávať.
Robia lisované diely pre Teslu. Majú asi 100 zamestnacov. Tesla plánuje udržať počet zmestnacov, možno aj zvíšiť, a premenovať závod na Tesla Tool & Die. Závod bude naďalej robiť diely aj pre iné automobilky.

http://www.freep.com/story/money/car...pids/70916758/

V slovenčine článok žiaľ nemám.

A prečo má zakázané predávať? To akože Tesla auto nevyhovuje nejakým normám?

1 Komentár
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Predavaju to priamo cez internet a to automobilkam vadi, ze tam neni medziclanok, ktory by predrazoval auto, ako tomu je u inych znaciek cez externych dealerov, ktory robia aj servis. U Tesly je to priamo. Proste automobilova loby v USA ma svoju moc a tak ju vyuzila.

Dobre, ale to predsa takto nemôže fungovať. Niečo mi vadí, tak to zakážem? Musí na to byť zákonný dôvod. Nerozumiem ako môže niekto zakázať predaj auta. Vysvetlí mi to niekto? To, keby si niekto zmyslel v Maďarsku zakázať predávať škodovky, tak ich zakážu? Je to akýsi nezmysel. Musí na to byť nejaký zmysluplný dôvod. To je potom USA demokratická krajina?

Naposledy upravené:
1 Komentár
Radovan
Radovan komentoval
Demokracie je pouze vláda většiny nad menšinou. A pokud chytrá menšina použije hlavu a peníze na zmanipulování oné většiny, schválí si demokraticky i to, že voda teče do kopce. Na rozdíl od diktatury, kde to rozkáže diktátor, můžete v demokracii proti tomu něco dělat a můžete o tom mluvit. Tedy v diktatuře taky, ale většinou v koncentráku nebo uranovém dole.
Ten zákon si prosadili výrobci s odboráři už hrozně dávno. Samozřejmě bohulibým důvodem bylo ochraňovat zákazníka, kterému se s prodejem složitého a nebezpečného výrobku - auta - dostane špičkových služeb výrobce a jím určeného dealera. Hochštapleři z garáže nemají šanci. Samozřejmě to stojí něco navíc, ale to přece za svoji bezpečnost dáte, ne?

Späť