Tlak v Pneu na dovolenku

JozkoPucik

Active member
Pridal sa
28 aug 2018
Správy
644
Neviem ci to na internete nie je, alebo to proste neviem nájsť, ale neviem či mám dofukovať pneu keď pojdeme v aute 5 ľudia s kuframi do Chorvátska. Aktuálne mám 3.0 tlaky v pneu, vraj je to na dlhý dojazd. Z mojich predchádzajúcich áut som bol zvyknutý dofukovať v prípade, že som bol plne zaťažený, ako to má teda Tesla? Všetky články su len diskusie o tom, že čo je ideálny tlak, ale nie či tlak meniť v prípade zaťaženia.

Nemas odporucane tlaky uvedene na rame auta ked sa otvoria dvere vodica? Zvykne to byvat aj tam, ale neviem ci aj Tesla to tak ma.

1 Komentár
JozkoPucik
JozkoPucik komentoval
Ano ale je tam len jedna hodnota, nie viac hodnot pre konkretne zatazenie.

JozkoPucik teoreticky mozes dvihnut tlak v pneumatikach az na hodnotu maximalneho povoleneho, co je uvedeny na pneumatike. No myslim, ze nema zmysel sa s tym zaoberat. Rychla jazda s viac zatazenym autom automaticky zvysi tlak v pneumatikach, pretoze sa zohreju. Ja mam cely cas nafukane podla doporucenia tesly. No kamarat, ma znizeny tlak, kvoli pohodliu, lebo jazdi vela po meste - kvoli komfortu. Ked chces, tak na cestu trosku zvys tlak, no viac ako 3 desatiny navyse by som nedaval.
Nepacilo by sa mi nechavat auto s nabombovanymi pneumatikami na slnku pri 40stupnovych teplotach.

2 Komentáre
JozkoPucik
JozkoPucik komentoval
No ved to, len ide mi hlavne o ten zadok, budu tam sediet 2 deti a 1 dospelý + plný kufor batožiny, uvidím či auto nejak moc klesne.

jux
jux komentoval
TM3 je dost nizka, pri enormnom zatazeni zadku musis davat pozor pri prejazde leziacich policajtov. Ked som mal pozicanu S-ku bez vzduchoveho podvozku, tak na leziacom policajtovi pri Auparku BA som suchol spodok. Druhy krat som tam isiel veeelmi pomaly a presiel som bez dotyku. No bola to starsia S-ka a mozno mala uz unavene pruziny - no bol som v aute sam. Tiez na chalupe mam taky vjazd, ze som s nou suchal spodok aj ked vsetci vystupili a vylozili zme tazsie veci z kufra. TM3 ma sice mensi razvor ako TMS, takze by malo byt lepsie. Cakam ked sa objavi vzduchovy podvozok pre TM3, potom si TM3 kupim.

Späť