Verzia 8

Dam to sem aj ked tento soft je aj pre Model X.
https://electrek.co/2017/06/30/tesla...-improvements/
Tesla spusta novu aktualizaciu LINUX jadra z verzie 2.6.36 na 4.4.35 Zmeny sa tykaju iba 17" displeja. A mal by sa vylepsit aj prehliadac, ktory niektory majitela tak kritizovali.

Naposledy upravené:
3 Komentáre
Peterka
Peterka komentoval
tikaju hodinky, zmeny sa tykaju... prepac, niektori majitelia by som odpustil, ale toto mi kole oci :-)

P
Podlesny komentoval
Mňa zas irituje to "novodobé" spojenie napríklad "keby idem ...". Majú tam byť aj ďalšie dve písmenká "ž" a "e". Či sa mýlim?

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Ake "keby idem" kde to akoze je?

K veci - včera som to nainštaloval. Kernel neviem ci je iný ale prehliadač stále nestoji za nič.
Avšak - zaznamenal významne vylepšenie autopilota. Veľmi dobre drží v zatackach a ide pekne aj ked je viditeľná len jedna čiara.
Vyzkusajte.

1 Komentár
jux
jux komentoval
Browser je zatial este stary, novy kernel ma umoznit nasadenie noveho.

Mam 17.24.30 a uz od minulej verzie 17.26.17 pri jazde na AP2 brzdi a zrychluje na niektorych usekoch. Robi to zrejme podla GPS, lebo to nerobi vsade. Medzimesto 90 (+offset) , v dedine zbrzdi na 50 a za dedinou znova 90. Stale ale musi byt zapnuty AP. Pritom Release notes spomenutych verzii to nespomina ani slovkom

1 Komentár
J
jeeff komentoval
Mne to robi od 17.24.28 na AP1 aute. Nerobi to len podla GPS ale aj podla rozpoznavania znaciek pri ceste (co pokial viem AP2 este nevie), spomali napr. na starej Senckej za metrom kde je docasne znacenie kvoli vystavbe Triblaviny. Akurat ze nepozna skoncenie obmedzenia (preciarknuta biela znacka), vtedy sa tvari ze je 70+offset (ako keby to mal ako default ked nevie).

Nerobí to podľa rozpoznávania značiek ale podľa GPS polohy a rýchlostných limitov, ktoré poznajú Google Maps.
Kamera skutočne pozerá iba čiary u AP1. Ale robí to fakt celkom dobre.

g211
g211 komentoval
AP1. Od Bernolakova po Velky Biel dava zle rychlosti. Este dodam ze toto je skor problem dat vstavanej navigacie, kedze po skonceni obmedzenia neda 90, ale 60 + offset. Dnes dosiel dalsi update, som zvedavy ci nieco vyriesi.

J
jeeff komentoval
Ja mam nastaveny offset 6, neda mi 66 ale tiez 70. Ako keby tam mal nejako zle nastavenu danu cestu a jej obmedzenia. Kazdopadne zatial to pretlacam plynovym pedalom a dufam, ze auto posiela data do materskej lode a ze sa to "samo" opravi.

g211
g211 komentoval
Aha, zaujimave s tym offsetom. Obavam sa ze samo sa to neopravi. Dnes niekto poslal na FB Tesla Owners Worldwide tuto mailovu adresu, kam mozeme reportovat problemy, tak mozno by to stalo za pokus: autopilotfeedback (zavinac) tesla.com

Aj ja myslim, ze to robi podla znaciek, raz mi v meste dalo 90 tku - precitalo znacku na autobuse vo vedlajsom pruhu :-). Po par sekundach to opravilo na 50tku.

Komentár
Ved urobte niekto test. TACC by mohlo fungovat aj so zakrytymi kamerami. Cize skus zalepit nepriehladnou paskou predne kamery a vyskusaj, ci TACC bude aj nadalej nastavovat rychlosti. Ak ano, tak ide iba podla GPS a radaru.

Ja test urobit nemozem, mam pokazeny TACC a AP2. Nedavno mi aj kalibrovali radar a fungovalo to potom 10 minut. Kedze sa snazim Tesla Vieden obist velkou oklukou, buduci tyzden mam servis v Nemecku.

2 Komentáre
ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Vsak sa treba opytat priamo v Tesle ked tam bude niekto z Vas co ste majitela a dozviete sa to ako to v skutocnosti je. Je majitel Tesly z Ciech, Slovenska, Madarska, a neviem ci aj Polska povinny ist iba do servisu vo Viedni, alebo moze ist kamkolvek? Vieden okrem samotneho Rakuska ma na starosti tolko dalsich regionov, ze to nemoze stihat. Slovinci maju predpokladam, ze Graz v Rakusku. Den ma 24 hodin a su tu este sviatky a vikendy. Podla mna by mohla Tesla spravit nejake mobilne servisy aj v inych regionoch, trebarz Slovinsko, Madarsko, Ceska republika, Slovensko a Polsko. Technik by mal auto dodavku plus prives ak by bolo treba auto odviest a bol by prioritne pre dany region. Ja si myslim, ze jedna z veci pre ktore si mozno niektory potencionalny kupci nekupia momentalne Teslu je ziaden servis v danom regione a jazykova bariera.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
To si trafil klinec po hlavicke. Premiove auto znamena aj premiove sluzby, nielen ceny.

Dnes som dostal update 18.14.2, mozem potvrdit, ze praca v browseri je rychlejsia (da sa pouzitelne scrolovat). Stale mi nejde tesla.plugshare.com a prestalo mi ist aj https://teslawaze.azurewebsites.net (zostane len biele okno), mozno treba este restart.

Mate uz niekto tento SW? Dostali ste uz aj nove mapy? Mam pocit, ze mapy su zatial len US, ale niekde na FB som videl hlasku rakusaka, ze ma nove mapy.

Komentár
V nedelu rano ma prekvapilo hlasenie auta s release notes, ktore som uz videl (PIN to drive), nevenoval som tomu pozornost, zatvoril, lebo sak som ziadny update nerobil. Az po hodine cesty s navigaciou (v podstate pri prichode do ciela) som si vsimol, ze sobrazenie na IC (Instrument Cluster - displej pred volantom) je ine.

Konecne mam teda novu verziu navigacie aj na IC (mal som uz davnejsie na UMC verziu navigacie s malo farebnymi obrazkami, tie idu ale zo servera Tesly, takze to je logicke). Zobrazuje inak oznacenie ciest a exitov (bublinkami) a paradne sa animuje. Tiez zoom pri odbocovani a krizovatkach je velmi detailny. Hlasova navigacia mam pocit hovori rychlejsie, ako keby sa niekde ponahlala ;-) Nemal som sancu otestovat, ci sa aj nieco zmenilo v navigovani, kazdopadne od posledneho update z leta uz pomerne presne aj Tesla odhaduje dojazdove percenta (pred tym som mal vzdy rozdiel 10-15%), teraz aj pri ceste z/do Chorvatska sa na to dalo spolahnut s presnostou par percent.

SW mam aktualne 18.32.4 zo 6.9.2018 (to pridalo PIN to drive).

Prílohy

• photo3881.jpg
    photo3881.jpg
    1,3 MB · Zobrazení: 12
J
jeeff komentoval
Ja mam posledne FW takto:

8.1 18.26 22-July-2018
8.1 18.28.5 23-August-2018
8.1 18.32.4 06-September-2018

od kedy mas nove mapy na IC?

Mam 85D pre facelift, AP1, vzdy odhad bol prilis optimisticky a chybalo mi tak 10-15% dojazdu, takze som vedel, ze na SC musim mat aspon 20% pri odchode, preto som v prehliadaci pouzival abetterrouteplanner.com, kde po nastaveni 210 kwh pri 110 km som to mal mierne pesimisticke ale pomerne presne (zvycajne som mal +2% oproti odhadu). Od 18.28.5 to bolo aj v Tesle fakt presne, radovo o -4-5% oproti zaciatku (jazdim ale s tempomatom na 134, takze to berem ako OK).

g211
g211 komentoval
Potvrdzujem, taktiez sa mi dnes zobrazili stare Release Notes a uz mam nove mapy. Vyzera to paradne, renderovanie je odrazu genialne rychle. Routing budem sledovat v najblizsich dnoch.

J
jeeff komentoval
Nove mapy na IC su suprove, dnes som si pustil v zapche navigaciu do prace len preto, aby som mohol sledovat ako namakane sa to animuje ;-)

2 Komentáre
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Takze Elonov koeficient je v sucasnosti x 6

Joj ale co budu vytykat teraz teslej navigacii ?

V
Vrso komentoval
jux budeme mat moznost pridat jeden alebo viac Waypointov. Tento uprage nie je o alternativnych trasach, bohuzial :(

Späť