Volkswagen e-up!

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
ahojte, rozmyslam nad tymto autom - z druhej ruky - rok cca 2015, najazd okolo 60-70 tisic - viete poradit, na co si dat pozor? ako je to s bateriou? Predpokladam, ze dojazd 145km je ked je nove auto, ale po skoro 8 rokoch to bude menej. Znami ma odhovaraju ze bateria na takomto aute vydrzi max 10rokov -to sa mi moc nechce verit. Vdaka

Komentár
Toto auto treba brat len vylucne do mesta. Dojazd 145 km to malo tak maximalne ked auto bolo nove a za idealnych podmienok (teplota okolo 25, nezapnuta klima, a jazda len po meste). V zime dojazd aj v meste tak do 100km mozna 110km. Po dialnici bol clovek rad za 80km. Po 8 rokoch tazke povedat v akom stave bude bateria (skor ako sa o to predchadzajuci majtel staral). Moze byt 15 ale kludne aj 40%. Najlepsie napojit v servise na diagnostiku. Pripadne nabit pred kupou auto na 100% a vyjazdit po meste na dakych 5% a zistit kolko bol dojazd. Dalej skontrolovat ci funguje nabijanie AC aj DC. Samozrejme skontrolovat aj veci, ktore ma auto spolocne so spalovacimi: brzdy, napravy, tlmice, ci nebolo burane, vytopene.....

Komentár
Pridavam moje skusenosti po 30tis km. Akurat som po servise.
- auto absolvovalo 3x zvolavaciu akciu, 2 teraz na 30tis servise. 1Riesili tiahlo ktore ide k radiacej pake. 2 asi novy firmware na zdruzeny display lebo po vypnuti auta (deaktivovani) mohol vybijat/vybijal 12V bateriu.
- nastavili svetla lebo boli nastavene pekelne nizko
- dal som vymenit sterace lebo povodne boli nanic. (To som platil)
- dal som preverit preco pri cuvani je pocut buchnutie z prednej napravy. Bolo mi povedane ze predne brzdove kotuce v celku hrdzaveju z vnutornej strany. Pri cuvani sa platnicky zachytia o kotuc a buchnu o bok strmena ... t.j. brzdy treba z casu na cas prebrzdit. .. zatial pomohlo
- vyhrievanie vodicovho sedadla prestalo fungovat. Problem v operadle nie v sedaku, objednali nahradny diel, zatial netusim co to znamena ci cele operadlo alebo?
menili brzdovu kvapalinu, pelovy filter, servis 167€(bez stieracov) asi relativne dost. Dostal som zoznam udrzby co robili. Servis porsche inter auto slovakia bratislava

Najazd cca 17tis/rocne
Auticko je sekundarne v domacnosti jazdi s nim manzelka, sme s nim spokojni.

na to buchnutie prednej nápravy je momentálne zvolávačka, nemá to nič zhrdzavením kotúčov, domontujú sa tam pliešky a robiť to už nebude. Je to zadara.

Komentár
na to buchnutie prednej nápravy je momentálne zvolávačka, nemá to nič zhrdzavením kotúčov, domontujú sa tam pliešky a robiť to už nebude. Je to zadara.

Vdaka za info. Pri najblizsom servise sa na to budem dotazovat. BTW: Ak je to zvolavacka preco ma nik nekontaktoval? Mate niekto link kde si zadam VIN a zistim ci niesu aj ine zvolavacku?

Komentár
Poprosím info či viem zrušiť predvolenú teplotu klimatizácie 22 stupňov sám alebo cez bežnú diagnostiku alebo musím ísť do servisu vw? Ďakujem.

Komentár
Späť