Volkswagen e-Golf

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku

Juro

Administrator,
Zamestnanec
Pridal sa
17 mar 2014
Správy
2.006
Referral
juraj1702
Výkon 85 kW (115 k), Krútiaci moment 270 Nm

Batérie Lithium-Ion, Kapacita 24,2 kWh

Zrýchlenie 0-60 km/h; 4,2 s; 0-100 km/h 10,4 s, Maximálna rýchlosť 140 km/h

Maximálny dojazd 190 km, Dojazd v reálnej prevádzke 130 – 190 km

Spotreba 12,7 kWh /100 km

Cena: 34 900 eur
eGolf_stage_960x455_01.jpg

Neviem ci tot video tu niekde nieje ale je vtipne. Mne, ale za beniznkou smutno nebude. :D

Komentár
CZ/SK video som zatial nenasiel, ale nevadi, tu sa nic nehovori.

Komentár
Domaca a verejna nabijacka. Na tej RWE nabijacke tam dal kabel a odisiel, tak som sa vlastne aj chcel spitat, ci daky blbec mi nemoze ten kabel odpojit a uradnut. Je to dako zabezpecene?

Komentár
No Title

Na nabíjanie batérií je potrebný jednosmerný alebo striedavý prúd prostredníctvom nabíjacieho konektora CCS.
Rýchlonabíjanie naplní batérie na 80 % už za 30 minút.
Nabíjanie batérií v domácich podmienkach pri využití 230 V a výkonu 3,6 kW trvá približne osem hodín.
Ak si odmyslíme elektrický pohon, tak Volkswagen e-Golf je obyčajný Golf za trochu neobyčajnú cenu, 34 900 eur. Je to však podstatne menej ako za elektromobily predstavené pred niekoľkými rokmi.
info z http://auto.sme.sk/c/7146215/prva-jazda-volkswagen-e-golf-jednym-pedalom-pridava-plyn-aj-brzdi.html

Prílohy

• photo373.jpg
    photo373.jpg
    16,1 KB · Zobrazení: 14
  • photo374.jpg
    photo374.jpg
    6,3 KB · Zobrazení: 15
Komentár
Domaca a verejna nabijacka. Na tej RWE nabijacke tam dal kabel a odisiel, tak som sa vlastne aj chcel spitat, ci daky blbec mi nemoze ten kabel odpojit a uradnut. Je to dako zabezpecene?

Nemôže, je to uzamknuté. Na Tesle sa to uzamkne aj na aute aj na nabíjačke. Na tých obyčajnejších EV sa to uzamkne len na nabíjačke.

Komentár
1 Komentár
D
denial komentoval
Konkrétnou nevýhodou e-Golfu je, že pri použití rýchlonabíjania údajne strácate časť záruky na batérie. U iných výrobcov sme si podobnej politiky nevšimli. Ak dodržíte pokyny, výrobca vám garantuje životnosť batérie minimálne 8 rokov alebo 160 000 kilometrov.

Z doteraz nami testovaných elektrických áut ponúka Golf najvyššiu kvalitu, dojazd aj jazdné vlastnosti.

uviedla americká divízia Volkswagenu, že plánujú lacnejší základný e-Golf, ktorý by mal v prepočte začínať okolo 27 000 eur. Tým by sa dostal na úroveň Nissanu Leaf

Prototyp KREISEL e-Golf. e-Golf od skúsených tvorcov elektropohonov KREISEL.
Zaujímavé sú technické údaje:
Batérie 55,7 kWh s aktívnym chladením kvapalinou (zabezpečenie správnej teploty batérií)
Hmotnosť batérií 330 kg, rozmery ako pôvodné originálne batérie VW v e-Golfe
Pripravené na rýchlonabíjanie výkonom do 150 kW
Dojazd 350 - 450 km
http://www.kreiselelectric.com/en/projects/electric-golf/

1 Komentár
D
dango komentoval
pecka, len sa bojim zverejnenia ceny :)

V Nemecku sa uz da objednavat nova verzia. Cena trosicka poskocila ale bateria 36kWh. Predpokladam ze do par mesiacov by mohla klesnut cena starej verzie z druhej ruky.

Komentár
Uz tu mame prve testy Noveho Golfu a jeho dojazdu.

Economical drive .....................165mil/270km
Normal.....................................145mil/235km
Diaľnica...................................130mil/210km

Počasie počas jazdy: jasno, teplo.

zdroj:www.nextgreencar.com

Podľa mňa konečne pekné auto s dobrým dojazdom. Mne sa totiž vôbec anoi dizajnovo ani spracovanim LEAF, IONIQ, eSOUL nepačia.

Komentár
Späť