Čítam ďalšie príspevky a pozerám, že tu by sa to malo pomenovať na anti-tesla club, nie teslaclub. Je pravda, že väčšina užívateľov Tesiel diskutujeme v uzavretej FB a WhatsUp skupine, tohovie prečo nie tu.
Áno, je vec na Tesle, ktorá mi vadí a to ako som už spomínal kedysi a nick81 to potvrdil pri teste Y, tiež mu to vadilo - to dvojklikové spúšťanie autopilota a jeho vypnutie ak človek pohne volantom. To je neskutočne otravné, ale vo veľa veciach som si oproti kórejcovi polepšil, o tom dúfam niet pochýb, keď chceme porovnávať Teslu a kórejcov.
Začínal som na Leaf 30, potom Ioniq 28 atď, takže viem aký je život aj s častým nabíjaním a dojazdom v zime na diaľnici 100 km. Nezačínal som Teslou, že by som nevedel porovnávať.
Bol som veľký zástanca kórejcov, ale idú iným smerom ako to, čo sa mi na nich páčilo - nízke servisné náklady, veľká výbava za primeranú cenu, nízka spotreba. Všetky tieto kritériá sú pasé a len sa zhoršujú. Pripadá mi to, že prvý Ioniq bola asi náhoda, nie ich zámer. Ako inak si vysvetliť, že s každou novou generáciou EV je to horšie a horšie.