ICE666SVK
Senior member
- Pridal sa
- 1 júl 2014
- Správy
- 3.543
Autonomna doprava ma byt bezpecnejsia ako ta ktoru pozname teraz. Jedno testovacie vozidlo spolcnosti UBER nedavno zabilo chodkynu. Jednak sofer, ktory bol v aute sa nevenoval dostatocne kontrole systemu a po druhe chodkyna isla mimo prechodu v tme s bicyklom cez cestu a nemala ziadne reflexne prvky na sebe. Je to nehoda testovacieho auta, kde vodic dostatocne nekontroloval system a chodkyna spravila tiez bohuzal osudnu chybu, Tu je video zaznam, ktory zverejnila policia. Tazko povedat co zlihalo, ale cas na reakciu tam bol. Podla mna brzdit s ABS a strhnut volant do lava sa tam dalo. Aj ked z pohodia doma pri pozerani videa, ked viem co sa stalo a mam cas na hodnotenie situacie je ine ako keby som sedel za volantom. Z jednej nehody robit zaveri nieje dobre, ale je to presne o tom, ze ludia (vodici) sa na takyto system budu spoliehat viac ako by mali. By ma zaujimalo co vlastne zlihalo a kto bude odpovedny za smrt tej zeny. Spravila chybu, aj vodic spravil chybu ale preco nereagovalo auto by ma zaujimalo. Zlihal system? Preco?