Bjørn Nyland Model S videá

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Test nabijanie Tesla Model S90D ktora nema obmedzenie a test Tesla Model X P90SDL ktora obmedzenie vykonu nabijania ma. Neviem celkom podrobnosti ci je to obmedzenie pre Tesly ktore maju zadarmo supercharger alebo je to castym vyuzivanim superchargru. Rozdiel v nabijani je 3-5 minut.

1 Komentár
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Velmi zaujimave. Pozrite si ten priebeh nabijania. Sice to "obmedzene" nabijanie ma nizsi uvodny nabijaci vykon, ale skor ako obmedzenie nabijania by som to oznacil ako inu nabijaciu krivku. Nabijaci vykon sa vyrovna zhruba pri 50% baterie (na 94 kW) a aj najvacsi rozdiel je v vtedy v urovni nabitia, asi 6% baterie (dobitych 5 kWh). Ale odvtedy uz "obmedzene" auto tento rozdiel dobieha, lebo znizovanie vykonu u neobmedzeneho auta je rychlejsie, a pri 80% nabitia neobmedzeneho auta je "obmedzene" na 76% a na 80% to dobehne za 4:10 min.
Nabijacie vykony sa opat vyrovnaju pri 88% neobmedzeneho auta (85% obmedzeneho) a zaujimava vec sa stane pri dosiahnuti 90%.
Neobmedzenemu autu "spadne vykon skokovo na 22 kW, ale neobmedzenemu nie, to pokracuje dalej 26 kW. Skoda, ze to Bjorn ukoncil po 90%. Je celkom dobre mozne ze by 100% dosiahli za rovnaky cas.

Kolko dokaze prejst na jedno nabitie facelift TMS 75D AP2? Jazodu po Norskych cestach beznou rychlostou 512km pri 10ºC.

Komentár
Tak teda neviem ale bud mam ja fake 75D alebo je toto video marketingovy podvod. Mam presne taketo auto (akurat AP1) a ked mam 100% baterie, ukazuje dojazd 380 km.
Ako to, ze on ma na displeji o 100 km viac?
PS: Auto mam nieco okolo pol roka a takyto dojazd ukazovalo aj ked som ho preberal nove v januari v Tilburgu. Ma tu niekto 75ku?

Prílohy

• photo2654.jpg
    photo2654.jpg
    88,5 KB · Zobrazení: 8
Naposledy upravené:
Komentár
AHA. Uz to mam. Na konci videa ukazuje spotrebu priemernu 136 Wh/km pocas tych 512 km. Ale moje auto uvazuje so spotrebou 189 Wh/km (to je teoreticky dojazd 75000/189=397 km).
Ta jeho palubka ukazuje plny dojazd 483 km, co je teoreticky 155 Wh/km.

Aku vam ukazuje "Typical" spotrebu (auta po facelifte)?

Ze by s AP2 zmenili "normovanu" spotrebu? Moze byt, ale to su teda dost velki optimisti v Tesle. Ten udaj mojho dojazdu je v celku v teraz v lete (aj klimou) realny, pri rychlosti na dialnici okolo 115 km/h. On isiel v tom videu medzi 80-90 a dojazd natiahol len o 6%. To znamena ze tych 483 dam pri 100 km/h? Sak by som umrel od nudy ist takto 500 km.

A este jedna zaujimavost - pozrite druhy obrazok, to je z aktualnej web stranky Tesly. Viac menej to sedi z tym videom. Ale ako to, ze to ma aj na palubke to by ma teda zaujimalo.
Snap173.jpg

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Mas tam zapnutu klimu a 20ºC a on isiel 10ºC. V Norsku siel maximalky, tam mas zrejme co sledujem BN malo ciet, kde je povolena 100vka. Ale najdu sa.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Nicmenej ten udaj "rated" je pre normalnu krajinu kde sa nejazdi po dialnici 80 uplna kravina. Asi ako spotreba spalovaku v technicaku.

g211
g211 komentoval
Jo, europska NEDC metodika vypoctu dojazdu nema s realitou nic spolocne. Americka EPA je ovela blizsie k realite.

Ja som si vsimol ze na nete emobilisti velakrat skresluju spotrebu Ev aby to vyzeralo krajsie. Chapem ze jazdit EV 130 km/hpo dialnici nie je uplne dobre vzhladom na spotrebu a tym aj dojazd ale spoliehat sa na bjornove norske videa a udaje v nich je trocha zcestne (maximalka v Norsku 80km/h). Osobne by som aj u nas zaviedol 110km/h na dialnici (80km/h je uz extrem) a bol by pokoj. Kazdy ma iny styl jazdy a jazdi pr inych podmienkach preto si kazdy emobilista musi vyhodnotit ako daleko pri danych podmienkach vie zajst. :-)

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Ja hovorim v skratke realne 300 km (ta moja 75 kWh verzia).

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
ICE666SVK - s tou najlepsou spotrebou pri 110 km/h pri spalovaku nie celkom suhlasim, ale mozno to zavisi na tom ake auto a aka prevodovka. Mal som A7 2.8L, 6 valec, automat, a ten "zral pri 110 km/h okolo 8 l/100km.
Raz sme pichli a museli sme prist domov asi 100 km max 80-90 s nudzovou rezervou. Spotreba 5.5 l/100 km. Ale takmer ma drblo od nudy...

M
mozeg komentoval
My mame teraz golf 1.6 TDi traja v aute kufor plny 200km z toho 60% dialnica 40% okrsky a pri 110 na dialnici to dame za 4,5-4,7 na 100km. Pri 130 4,9-5,1. Skusam chodit 110 po dialnici aby som si zvykol ked budem tak jazdit elektromobilo a da sa to. Horsie to je na dlhe vzdialenosti to bude opruz.

Tu je video z jazdy Teslou z Autopilotom 2kou. Je tam ukazka aj komentar kedy AP2 situaciu riesil tak ako by to malo byt a naopak kde boli nejake chyby. Bjorn hovoril aj o tom, ze sa chystaju viacere updaty, ktore by mali vylepsit AP2 aj odstranit nejake nedostatky. Zrejme bude aj dalsi test. Uvidime.

Komentár
Záleží na tom, ako človek jazdí. Ak som jazdil s ľahkou nohou a dodržoval som rýchlostný limit, tak som mal takú spotrebu, ako uvádzal výrobca. Osobný rekord mám na Peugeote 308 1,6 HDI. Chorvatsko som dal hore - dole na jednu nádrž 60 l ...1553 km po dialnici za 3,86 L/100km rýchlosť som držal na 100 - 110 km/hod.Viď. foto. Dvaja ludia a dva kufre. S Leafom mám dlhodobú letnú spotrebu 12,1 kWh/100km. Zimná 17 - 18 kWh/100km

Prílohy

• photo2658.jpg
    photo2658.jpg
    572,2 KB · Zobrazení: 7
Komentár
Test AP1 a komentar co zvladol AP1 OK a kde boli problemy. A porovnanie AP1 a AP2. Video ma 5:52min.

Druhe je cele video timelaps ekonomickej jazdy Modelu X P90D 450km a ma 37:32min.

Komentár
Bjorn sa sťažuje na vibrácie a drnčanie, robí to len v D verziách S aj X, predpokladá, že pri akcelerácii sa pridvihne predok auta a na prednej náprave (poloosi alebo nejakom diely naokolo) sa niečo rozvibruje, alebo šramotí. Robí to hlavne pri podvozku, keď je nastavený vo vyšších polohách, čo aj ukazuje. Pri nastavení podvozku na nižšiu úroveň nepočuť nič.

3 Komentáre
J
jeeff komentoval
Ano, aj mne to robi, na letnych gumach som si to este nevsimol, na zimnych ked som v high a akcelerujem tak to drnci rovnako ako jemu.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Podla mna je high poloha na prechadzanie hrbolov a nie na hranie sa so zrychlenim. To je hladanie chyb za kazdu cenu.

J
jeeff komentoval
Ano, ale ked odchadzam z poschodovaj garaze z prace kde mam nastavene high, co mi auto nastavi a vojdem na cestu uz mi to samo na standard neda (to sa mi nepodarilo nastavit aby tak ako vie zvysit podvozok ho na inom mieste znizilo), a kazdy den nemam sancu si na to pamatat a prepnut. Znizi to az pri akceleracii nad urcitu rychlost a tam je otazka, ci akcelerujes postupne, alebo niekedy zial pri zaradeni do pruhu musis akcelerovat hard.

[No message]

1 Komentár
M
Marcel Pavlík komentoval
tie kolesá sú z "blbého" plastu - na klasicky šľapacom autíčku sa celkom rýchlo predrali (preklzovanie pri akcelerácii a pri brzdení) a musel som ich vymeniť. možná by stačilo pridať "obruč" z gumy ...

Preco kupit alebo naopak nekupit TM3 pri rozhodovani aky elektromobil si vybrat.

Komentár
Rekuperacia. Na zaciatku 68km zostatok a na konci 77km. TMX tahal prives.

3 Komentáre
ozana
ozana komentoval
Mne jednou tahala odtahovka, na počátku jsem měl posledních 5 a na konci asi 50 km (nebyla to Tesla).

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Chcelo by to video tej istej trase do kopca, kolko by to zobralo. Presiel 10km.

M
Marcel Pavlík komentoval
predpokladám, že "energia prívesu" sa zmenila na teplo bŕzd.

Bjorn ma na navsteve priatela z Anglicka a ten ma vlastny UMC konektor (Univerzalny Mobilny Konektor) a ten mu v Norsku nefunguje a Bjorn tvrdi, ze ani z ostatnych krajin Europy nebude UMC v Norsku fungovat. Viac vo videu. Ze mu tan nefunguje UMC z Anglicka, kde je ina siet a tusim aj napatie, sa necudujem. Ale z inych krajin Europy, by teoreticky mal UMC fungovat.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
A ked sa dala omylov alebo zlym designom faza vpravo (napr. v starych rozdvojkach) to boli paradne kopance :-).

jux
jux komentoval
Jirko, prehodeny nulak s fazou nebol nikdy problem, faza aj nulak mali maju rovnaky charakter - prenasaju el energiu. Ze bolo zemnenie pri dvoj/stvorvodicovom systeme spojene s nulakom v zasuvke tiez nebol problem, dokedy nebol niekde po ceste k zasuvke preruseny nulak a cez zapnuty, no nefungujuci spotrebic sa dostala faza na nulak a teda aj na zemnenie vedlajsej zasuvky. Pri 3/5 vodici tento druh poruchy nesposobi problem.
Nastup prudovych chranicov vyzadoval jednoznacne 3/5 vodicovy system,

7.7.2017 | Nová verze : Nabíjecí kabel doplněn o podporu IT sítí (Norsko, Ukrajina, Itálie).

Naposledy upravené:
2 Komentáre
Juro
Juro komentoval
jux
jux komentoval
V kontexte debaty vyssie na stranke easycharger.co chyba dolezita informacia, ze v ktorych krajinach ponukane prenosne nabíjacie stanice EasyCharger 3x32A funguju

Ukazka otvorenia zadnych dveri na TMX. Ale mu aj zredlo, ze tie dvere nezastavia pri prvej ukazke.

Komentár
To zawsze był ciekawy jak się zachowuje elektrycznych samochodów w bardzo niskich temperaturach

2 Komentáre
Tomáš1
Tomáš1 komentoval
Po slovensky, poprosíme.

V
Vrso komentoval
Preklad: Stale ma zaujimalo, ako sa spravaju elektricke auta pri velmi nizkych teplotach

Co je toto za bug pri sucanej verzii sw? Ide o odblokovanie parkovacej brzdy, alebo...???

Komentár
http://ladetour.no/ Bjorn siel ladetour 2017 na elektromobile NIssan LEAF. Z Osla do Osla. OSLO - BERGEN - STAVANGER - OSLO ktoru organizovala spolocnost FORTUM a NISSAN. Jedna spolocnost ma siet nabijacich stanic a druha vyraba a predava auta aj elektromobil. Mali aj vlastnu aplikaciu na mobiloch a Bjorn spravil videa o ceste. Na socialnych sietach #ladetour2017. Netusim ci bolo nabijanie vramci akcie zadarmo, ale boli tam sutaze, obcerstvenie a asi aj ubytovanie zabezpecene.
Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu  Meno:	2-nytt-kart.png Videní:	1 Veľkosť:78,0 KB ID:	18384

Komentár
Späť