Bjørn Nyland Model S videá

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Toto mam namontovane aj ja v MS. Rozdiel je naozaj vidiet. Kto by chcel, tak mam este jeden kit v zasobe :)

Komentár
Tesla otvorila prvy 20 stojanovy SC v Europe - v Norsku, na vypadovke severne od Osla.

Komentár
TMX z aktivnym spojlerom bude len pri modeloch P90D a P100D pri 90D bude zadny spojler pevny.

TMX a TMS maju pod 17" displejom priestor na ukladenie veci a jeho obsah sa moze dat do pohybu pri akceleracii vozidla. Ale je tu moznost kupit si suplik a veci zostanu na mieste.

Komentár
Z Osla do Bergenu a spat na Nissane Leaf 30kWh rok vyroby 2016 Auto malo najazdene cez 7000km
Vzdialenost: 954km Priemerna spotreba 139Wh/km Maximalne prevysenie 1173m Video ma 46:11min
Video bolo natocene 1 tyzden pred dodanim TMX a TMX bol dodany 20.7.2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lier - Gol:
Vzdialenost 164km Priemerna rychlost 72km/h Priemerna spotreba 141Wh/km Prevysenie 100m Teplota 24C
Nabite na 79% Dojazd ukazuje 164km Rezim jazdy A

GOL - Aurland:
Vzdialenost 135km Priemerna rychlost 75km/h Priemerna spotreba 148Wh/km Prevysenie -200m Teplota 20C
Mabitie na 93% Dojazd ukazuje 236km Rezim jazdy Eco B

Aurland - Trengereid:
Vzdialenost:140km Priemerna rychlost 75km/h Priemerna spotreba 155Wh/km Prevysenie 130m Teplota 16C
Nabitie ani dojazd neukazal.

Tredgereid - Bergen:
Vzdialenost 36km Priemerna rychlost 54km/h Priemerna spotreba 119Wh/km Prevysenie -120m Teplota 12C
Nabitie ani dojazd neukazal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Domace pomale nabijanie do plna u priatela.
Druhy den rano Nabitie 100% Dojazd ukazalo 215km Rezim jazdy A
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cesta naspat:
Bergen - Vinje: Problem obsadene nabijanie musel cakat.
Vzdialenost 124km Priemerna rychlost 62km/h Priemerna spotreba 152Wh/km Prevysenie 220m Teplota 14C
Nabitie na 98% Dojazd uazalo 190km pri rezime jazdy A
Vypol vyhrievanie sedadla a zapol EKO mod a mal tam 203km.

Vinje - Gol: Prisiel sem a dojazd mu uz neukazovalo. Baterka bola vybita. Ale dosiel.
Vzdialenost 188km Priemerna rychlost 71km/h Priemerna spotreba 132Wh/km Prevysenie -35m Teplota 16C
Nabitie na 88% Dojazd uazalo 251km ECO B mod

Gol - Lier
Vzdialenost 164km Priemerna rychlost 70km/h Priemerna spotreba 123Wh/km Prevysenie 100m Teplota 18C

Platba za nabijanie: 450NOR - 55$ - 48.69€ - 1 315,65 CZK

Naposledy upravené:
Komentár
Kolko sa zmesti do Tesiel modelo S a X? Pouzite Tesly: TMX90DL a TMS85. Skusali kolko sa tam zmesti pri prevoze vsetkych pasazierov a len vodic a naklad. Pri druhej situacii nevyuzili ale priestor v priestore predneho pasaziera. Takze o daku jednu krabicu viac by sa tam voslo.

Komentár
Ako sa dostat k baterke v kluci od TMX?

Vela ludi sa vraj Bjorna pitalo co je to za hluk pri nabijani na SC a tu Bjorn vysvetluje, ze hluk je sposobeny ventilatormi, ktore chladia auto a tim ho udrziavaju v normalnych teplotach. Pri nabijani vznika teplo a je dolezite mat toto teplo pod kontrolov. Aj mobil ci notebook ked nabijate, tak je miesto kde je baterka aj nabijacka horuce.

Komentár
Ako zalozit a zlozit Europske tazne na TMX

Ako nabijat v Norsku na verejnej a na chademo nabijacke

Komentár
V TMS su svetla nad soferom aj spolujazcom, ktore osvetluju prietor a vdaka tomu viete najst to co potrebujete v prednej casti vozu a je uplne jedno ci mate alebo nemate panoramaticke stresne okno. TMX ma velke celne sklo, ktore zasahuje az za sofera a spolujazdca a tak tam svetla niesu. Bjorn ukazuje ako sa daju na tento ucel vyuzit svetla v slnecnych clonach.

Komentár
Nabijacie miesto pre elektromobily nieje parkovacie miesto. Ak mate spalovak, alebo elektromobil ktory nepotrebujete nabijat neblokujte nabijacie parkovacie miesto.

Komentár
Skoro 49 minutove video o verzii sw 8.0

Pri verzii sw 8.0 teraz vidiet viac aut a ak prve auto na displeji zacne brzdit zmeni sa farba toho auta z sedej na bielu.

Naposledy upravené:
Komentár
Porovnanie kolies model S a X.

Ked sa dvaja velky nori vopchaju na 3. radu sedadiel modelu X. Vyskusali aj 6 aj 7 miestnu verziu a nakoniec skusili aj z Bjornom 2. radu sedadiel.

Test senzorov pri dverach na modeli X z potravinami.

Komentár
Tesla Model X 60D (75kWh) Tesla Model X 60D ma vskutocnosti 75kWh baterku ale sw obmedzenu na 60 a vdaka sw obmedzeniu dokaze sa rychlejsie nabijat az do konca nabijania. Tu je nabijanie z 9% na 100% Nabite to bolo za 54 minut. Bjorn by svoju 90kWh baterku nabijal 1 hodinu a pol, lebo by sa postupne nabijala pomalsie. Hlavne ku koncu nabijania.

Subzero weater package zimny balicek pohladom termokamery

Komentár
Toto je prives, ktory je vhodny aj na podnikanie a vyraba elektrinu a dokaze nabit aj teslu a aj ine auto. Pre zahradkarske firmy, alebo zahradkarov ci polnohospodarov, ale aj ine firmy, ktore potrebuju elektrinu v terene je toto jedna zmoznosti. Neviem co to stoji, hovorilo sa skor o leasingu a ten bol 1000€/mes. No je to dost samozrejme. Ale je to mobilne a elektrina je so slnka + prives obsahuje baterie. Vsetko o tom neviem a na ich web som zatial nesiel, ale je to zaujimava vec, ktoru ocenia ludia skor v odlahlejsich castiak, kde je problem mat elektrinu so siete.

Naposledy upravené:
1 Komentár
D
dango komentoval
cenu pisal Bjorn, je to 250 000 NOK ~ 30 000 eur.
Elektrocentrala za 30 000 eur moze ist "par zivotov" :)

Model X predhriatie a rozmrazovanie timelapse. Video ma 0:44min a rozmrazenie a predhriatie bolo za 16minut a vsetko nastavoval cez mobilnu aplikaciu.

Komentár
Tri podmienky treba, aby SC nabijal co najrychlejsie aspon to tvrdi Bjorn Nyland. Suhlasite s nim? SC je jedna nabijacka, ktora ma dva stojany a tie zdielaju dva auta. Nabijacky zdielaju dva stojany a teda stojanov je vzdy parny pocet. SR pri Zvolene ma 2 nabijacky - 4 stojany a CR Humpolec 3 - nabijacky 6 stojanov.

Podmienky:
1, Nezdielat nabijacku teda nabijat sa trebarz pri stojane 1A a stojan 1B musi byt prazdny.
2, Baterka Tesly musi byt zohriata.
3, Kapacita baterky by mala byt medzi 10-20%

1 a 3 tak tomu rozumiem a vlastne aj 2ke, ale netusim, kde mi Tesla ukazuje stav teploty baterky. Juro mi ukazoval, ze jeho Tesla ma moznost predhrevu. Neviem ci je to vo vsetkych modeloch, ale druha Tesla ktora bola na SC pri Zvolene to tusim nemala, ked sa SC testoval. Ako teda zistim, ze baterka ma spravnu teplotu? Alebo mam baterku nabitu a rano chcem vyrazit na cestu, kedy viem, ze je baterka vyhriata na prevadzkovu teplotu? Ak mozte spravit aj dake videjko ci nejake fotky ku textu co napisete budem rad. Predpokladam, ze tieto podmienky okrem zdielania stojanov platia aj pre ine elektromobily, teda zohriata baterka ci kapacita 10-20%.

1 Komentár
jux
jux komentoval
Samozrejme Bjorn ma pravdu vo vsetkom co v tomto videu hovori. V Norsku je zimsie ako u nas tak je to dolezitejsie..... Len by som ho upresnil ako hladat SC stojan s max vykonom ak su vsetky SC obsadene jednou teslou a treba hladat ktory parovy stojan je navykonnejsi.
Netreba preparkovavat, staci pocuvat ventilatory nabijajucich sa tesiel. Ta ktora je najtichsie uz nabija malym vykonom, cize jej parovy stojan da max vykon. Alebo skontrolovat, ktora skrina SC je najchladnejsia - jej ventilator bezi najpomalsie a vyfukuje najmenej teply vzduch - tej skrini prisluchajuci parovy stojan da max vykon. Alebo tiez straci skusit teploty kablov do nabijanych tesiel - najchladnejsi nabija najmenej a jeho dvojicka da max vykon.
K zohrievaniu baterie v Ludicrous verziach pomoze zapnut este aj Ludicrous mod s max. bat power.
Teplotu baterky vidno nepriamo na max hodnote dovolenej rekuperacie, ak dovoli max rekuperaciu teplota je dobra.
No idealna teplota je az ked dovoli Launch mode.
No hned po jazde je bateria tepla aj ked je vonku pod nulou - ked treba nabijat rychlo, hned ju treba dat nabijat.
Naopak, ked je moznost nabijat doma a je dost casu pricom chcem vyrazit s teplou bateriou (t.j. chcem mat aj v chladnom pocasi hned k dispozicii max vykon aj max rekuperaciu), naprogramujem nabijanie tak, aby skoncilo cca pol hodinu pred jazdou - bateria sa nabijanim zohreje a tu pol hodinu pred jazdou dam vykurit teslu este z elektriny zo zasuvky.
Vyzera to zlozito, ale je to zabava. No aj ked nic z tohto neurobite vsetko bude fungovat, len troska menej optimalne.

Prve video je o TMX ako co funguje a nastavenia. Ma 51:50min Je to sice v anglictine, ale aj nazorna ukazka.

Druhe video je 20x zrychlene oproti realu a ide o nabijanie na SC TMX P100D od 1% do 90% a je ovela rychlejsie ako nabijanie 85kWh, alebo 90kWh baterky. Video ma 3:33min.
Na zaciatku videa je odhadovany cas nabijania na displeji 1:10hod Stav baterky je znazorneny cervene po 8% (cas cca 6min) potom je zlta farba po 21% (cas cca 13min). 50% nabijania baterky pod 30minut. 80% nabijania baterky 51minut. 90% nabilo do 1:05hod. 90% = 390km aspon potom to ukazal na displaji.

Naposledy upravené:
Komentár
Späť