Domaca pripojka na nabijanie

• Autor témy Autor témy nemo
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Rovnako by som sa rád poďakoval Jirkovi a rovnako aj Juxovi za zorganizovanie stretnutia. Pohostenie bolo skvele. Rovnako Jirkova prezentacia zo života používania FV elektrárne (FVE) v spojitosti s nabíjaním EV. Jirko ak by sa dalo dosť by som privítal možnosť stiahnutia tvojej prezentácie, v ktorej bolo naozaj dosť využiteľných informácií zo života FVE. Rovnako som rád, že som sa mohol aspoň ako tak zoznámiť s ostatnými účastníkmi. Dúfam, že takýchto akcií bude viac.

2 Komentáre
F
Franto_01 komentoval
Tiež sa pridávam :-). Pekne ĎAKUJEM za zorganizovanie a prezentaciu. Super bolo.
VĎAKA.

voloda69
voloda69 komentoval
Tiez by som rad podakoval, a kedze som prisiel neskor a nepredstavil sa, taj ja som ten na tej motorke :-)

Tu som si dovolil dat odkaz na jedno videjko ohladne prevadzky Tesla Power wall v jednej US domacnosti.

Komentár
Na stretnutí u jux-a v septembri sa hovorilo o fotovoltaike a nabíjaní prebytkov, ktoré by inak išli do siete. Neviem ako pokročil vývoj, ale pozerám nejaké videá "fully charged" a tam je to predstavené.

Prístroj meria spotrebu v domácnosti a nabíja len prebytkami, pričom komunikuje s autom a určuje mu prúd od 6A do 32A, má tri režimy. Je za cenu obyčajného "hlúpeho" wallboxu, pričom robí túto super robotu. Samozrejme je s káblom (na výber typ1 aj typ2).

http://myenergi.uk/product/zappi/

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
To je jasne. Pokial EV vzdy berie maximum toho, co je k dispozicii tak to nepotrebuje nic viac.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Na par strankach uvadzaju podporu aj nabijania Tesly cez Typ2, nemaju to vyriesene (komunikaciu s Teslou, aby aj zvyseny prud akceptovala)?

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Studoval som manual - vyhodnocovanie energie je na urovni merania energie posielanej do rozvodnej siete.
Vyzera to velimi pekne ale ma to jednu zasadnu chybu - je to len jednofazove.

Inspiracia pre bastlicov: WallBox (mobilny) s wifi a mobilnou aplikaciou kde sa da na dialku planovat a monitorovat nabijanie.
JuiceBox EV Charging Stations
Na spodu stranky su dve videa.

Komentár
Taky se přidám s foto... domácí wallbox s možností 3F popř. 1F nabíjení. V nízkém tarifu (večer a noc) se nabíjení přepne na 3F a ve vysokém na 1F. To proto, protože mám na dům napojenou jen 1F FVE, Pokud je výkon FVE vyšší a vznikají přetoky, aktivuje se nabíjení (limitováno wallboxem na 10A) a zbytek přetoků je regulován do AKU nádrže teplé vody, jsem trochu hračička - baví mě to :-)
20201024_075441.jpg

Komentár
Späť