Wilo Cim prosim Ta jazdis? Aky to ma dojazd? Dumam nad tym, ale zo ZA do CA je 33km, cize tam a spat 66km, zvysok dojazdu Ti nestacil na pobehanie v pustom kraji? Teda aspon ja by som sa predtym nez vyrazim do kraja s jedinou nabkou siroko daleko dobil v ZA do plna, ale mozno zle rozmyslam, nemam s EV ziadne skusenosti... Ci z akeho smeru si dorazil do nabkami zabudnuteho kraja?
3
Komentáre
T
Chapem. Poucim sa z Tvojej chyby a ja zostanem radsej u znameho o 2h dlhsie. V zime urcite.
Asi je v zime dobre mat fakt velke rezervy. Dik ze zdielas tuto skusenost. Hlavne ze Ti to nakoniec dobre dopalo.
btw. Aky ma dojazd i3? Ved 94Kwh je dost velka baterka, na 200+km aj v zime, ci nie?
btw. Aky ma dojazd i3? Ved 94Kwh je dost velka baterka, na 200+km aj v zime, ci nie?
W
Pozor to je 94Ah a nie kWh. BMW pouzilo zbytocne zmatocne a malo vypovedajuce oznacenie. Ma to 33kWh bateriu ale vyuzitelnych je len okolo 27kWh. Dojazd rozny zalezi od podmienok. V priemere mam 140-240km ale to su extremy na oboch koncoch. V tych podmienkach ako boli v sobotu by sa viac ako 150km asi vyzmykat z toho nedalo.
1) Trencine na 90% (130km) - tak vela lebo som najprv chcel preskocit ZA a nabit az v Cadci ale potom sa trosku zmenili plany a skoncili sme v ZA
2) Zilina na 94%. (81km)
3) Zywiec je 85km od ZA a bol som tam napichnuty 3 hodiny na AC cez mobilny konektor. Nablizku tam je len GW v Bielsko Bialej ale appka ho hlasila ako sedy a kedze to bola zachadzka tak som neriskoval ked GW v Cadci (50km) bol zeleny a vedel som ze urcite dojdem. Keby bola Bielsko Biala vypnuta tak by som mal vacsi problem ako sa dostat z Polska
Takze mal som dostatocne rezervy aj vsetko prepocitane vzhladom na kopcovity teren a nizke teploty. Normalne by som aj do ZA dosiel s lahkou nohou len prislo fakt huste snezenie a to uz by som nedal. Mokra cesta je zabijak dojazdu. Cadca bola jedina volba v okoli. A urobil som pre to fakt maximum. Na DC v Ziline som nabil kolko sa dalo. A juzna cast Polska je tiez na tom dost biedne. Keby nemal znamy zasuvku tak nedojdem ani do Cadce ale vedel som ze ma tak som na to spoliehal. Keby som vedel co sa stane tak zostanem u neho o 2 hodky dlhsie nech dojdem do ZA. Ale mohol som vediet?