GreenWay

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Ten kupón, čo bola akcia koľko rokov sme zákazníkom toľko dni je bezplatne nabíjanie sa asi neprenáša do budúceho roka ako sú tie KW z mesačného programu kvôli logdavnu ? Nevie niekto náhodou ?

1 Komentár
D
dango komentoval
je to platne do konca tohoto roka, bolo to tu spomenute

Adam GWI napadla ma myslienka, kedze pocet EV rastie a s tym aj pocet verejnych nabijani, ci by v pripade booster stanic s podporou baterie bolo mozne implementovat do aplikacie stav danej stacionarnej baterie? Cestovatel by vedel lepsie planovat cestu, robit strategiu, a aby mu nebola zbytocne uctovana vyssia tarifikacia v pripade, ze stanica nema dostatocny vykon s podporou baterie? Mozno blbost, ale pripadov, kedy zakaznik trafi vybitu bateriu bude urcite pribudat

D
dango komentoval
trosku to zaslo mimo, ale aj tie miesta podporene baterkou su taky (v uvodzovkach) " miniHUB" , lebo maju 2 stojany. Najjednoduchsie by to bolo (ak by sa chcelo) to dat do apky, no len kto tam bude pozerat samozrejme. A najidealnejsie by bolo, aby na mieste bol nejaky tablet s tymto stavom - ze pridem a vidim. Lenze to uz je troska blbo realizovatelne

A
Adam GWI komentoval
dango neplánujeme vytvárať riešenie pre zdieľanie informácie o stave batérie. Ale dobrý point. Reálne jediná lokalita, kde sa nám častejšie vybíja batérie, ako vyplýva aj z diskusie :) je RK. Posledné dni o tejto lokalite interne diskutujeme, keďže nevieme tu jednoducho zdvihnúť rezervovanú kapacitu. Každopádne hľadáme rýchle riešenie.

Miroslav Rojko tiež dobrý postreh ohľadne LM. Samozrejme, plánujeme tu niečo rýchlejšie avšak ešte nám tu ostáva zopár ďalších povolení a papierov. :)

D
dango komentoval
Alebo jednoducho ten RK nechat tak, este par mesiacov to vydrzi a nasledne dana lokalita skonci ako Jadrankin motorest.

GW nam od marca podrazelo
greenway-cennik-1.3.2022.jpg

milan84
milan84 komentoval
nick81 caka sa na reakciu ZSE. otazka casu, kedy zdrazeju aj oni. Uvidime ako potom rozdaju karty.

nick81
nick81 komentoval
milan84 ZSE nemám paušál. Myslel som KiaCharge.

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Keďže trhové ceny silovky zdraželi, kto nenakúpil dopredu, je na tom zle a musí zdražovať. GW zdražuje o trocha, takže asi predvídali a zazmluvnili aj dopredu. Dá sa to chápať.

Ale čo je zlé na tomto krátkodobom zvýšení silovej elektriny, je to, že zvýšia sa ceny nabíjania ale pri poklese už dole nepôjdu. Zdražuje sa ľahšie ako zľacňuje.

Možno toto (aj nastávajúce ZSE ako milan84 predpokladá) zdraženie povedie k resocializácií elektromobilistov ako kedysi keď nabíjačky neboli - budú sa navštevovať a nabíjať u známych, wallboxy má doma už dosť ľudí. Ale to asi nie, keď je dnes veľký výber áut, sa už niektorí členovia komunity EV vymedzujú aj značkami, nielen proti spaľovákom, takže bolo by to ťažšie.

Práve prišiel newsletter od GW, podľa mňa super akcia.

Cestujte v lete elektromobilom bez obmedzení. Počas letných mesiacov máte s programom Energia Plus a Max rovnaké ceny a rovnaké podmienky nabíjania na viac ako 15-tisíc miestach v Európe, vrátane siete ZSE na Slovensku.

S programom Energia Plus alebo Max tak získate:
  1. balík voľných jednotiek, ktoré môžete použiť na ktorejkoľvek nabíjacej stanici v roaming pokrytí GreenWay. Prehľad staníc je k dispozícii v našej aplikácii a na našej internetovej stránke
  2. automatický prenos nevyužitých voľných jednotiek z balíka energie do nasledujúceho mesiaca
  3. rovnaké ceny za nabíjanie po vyčerpaní balíka na ktorejkoľvek nabíjacej stanici v roaming pokrytí GreenWay počas celej doby trvania letnej akcie.
Akuát je tam FUPko:

3.2Máme za to, že budete konať v rozpore s týmito Pravidlami, ak počas ktoréhokoľvek obdobia dvoch mesiacov, (i) objem služieb
nabíjania (v kWh), ktoré využijete v sieťach roamingových partnerov alebo v sieti GreenWay v zahraničí, presiahne objem služieb
nabíjania v našej sieti o minimálne 50%, alebo (ii) objem služieb nabíjania, ktoré využijete v sieťach roamingových partnerov,
presiahne 1 000 kWh.
3.3Dodržiavanie Pravidiel primeraného využívania roamingových služieb budeme kontrolovať na základe celkového objemu
spotrebovanej elektriny, vrátane spotreby ktorýmkoľvek z Vami registrovaných vodičov.
3.4V prípade porušenia princípov týchto Pravidiel primeraného využívania sme oprávnení navýšiť vyfakturované platby za služby
nabíjania, ktorými sa porušia pravidlá podľa ods. 3.2, o dodatočných 50%

milan84
milan84 komentoval
Znova sa mi potvrdzuje, ze Slovak zavidi este aj rakovinu druhemu. Taky dobroprajny a pohostinny narod sme...

D
dango komentoval
No a kolki z vas nedaju dopustit na vojnovych stvacov ako napr. zelezniciar na bicykli, ci vasek lahev. Je zaujimave, ze vsetko to, co je v zaujme zapadu (teda severozapadu, aby som nekrivdil Juznej Amerike) je to najspravnejsie a netreba to kritizovat. Opat raz mimo temu, ale nedalo mi...

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Tak se děti zase uklidnime a začneme se věnovat probírané látce, ano?

Toto som dnes objavil v Dubnici nad Váhom na Štúrovej pri záhradkárstve. 2xCCS, nič viac neviem. Nieje to ani na mape greenway, na fotke to vidieť nieje ale na svetelnom logu greenway je ešte dopísané DCA therm čo je okrem iného miestny výrobca tepla.
Screenshot_20220516-231341_Gallery.jpg
Screenshot_20220516-231306_Gallery.jpg

1 Komentár
A
Adam GWI komentoval
ivan32 je to aj v GreenWay Mape nabíjačiek :) stanica je verejne dostupná. Stanica má 63kW, 2x CCS, 1x Type2 zásuvka

Greenway podvod, nepoužívajte ich kartu na VSE nabíjačke AC Košice, Mlýnská 31. Za 17 kWh som zaplatil 59 eur.

image_8581.png
image_8582.png

EV_Future
EV_Future komentoval
ako pise tommik, v pripade ze nemas pausal, tak cena je spravna. Tieto roamingove stanice su predrazene a nabijat sa na nich oplati jedine s pausalom.

T
Taur komentoval
Finta usetrit parkovne parkovanim na nabke tentokrat nevysla. :) Trebalo zduchnut do 3h. Tych 17kwh aj pri AC len 6kw by bolo nabite dovtedy. Presne pre taketo blokovanie nabiek zaviedli ten trestny parkovny poplatok.

T
tommik komentoval
Taur Ja si práve myslím, že keďže galpetermd spustil nabíjanie bez predplateného programu v GW a zároveň ťahal výkonom 11-22kW, bola mu účtovaná sadzba 0,24 €/min. Ak by skončil po 3 hodinách, aj tak by platil 43€ za 17 kWh.
Tieto minútové tarify závislé na výkone AC nabíjania sú určené presne pre tých vychcánkov s palubnými nabíjačkami nad 11kW, resp. nad 22 kW.

Greenway od 1.11. rapidne zdrazuje. Nezmenene ostavaju predplatene balicky
photo-87389.jpg

T
tommik komentoval
1fisker Na parkovisku pri Dubni tá bližšie k McDo. Oba konektory CCS 100/150kW išli max 8 kW. Vedľajšia išla v pohode.

A
Adam GWI komentoval
tommik ospravedlňujeme sa za Dalitrans, boli tam častejšie výpadky avšak od 4.10. opäť ide spoľahlivo. Ohľadne toho OC Dubeň, kedy ste tam nabíjali a išlo to takým nízkym výkonom?

T
tommik komentoval
Adam GWI Bolo to 16.10. myslím niekedy okolo poludnia.

Ake mate skusenosti s Greenway? Moj prvy kontakt s podporou GW bol uz pri zakladani uctu. Tu by som cakal, ze ten proces bude tak zoptimalizovany, ze zakladny krok nebude vyzadovat ich asistenciu.

Zalozenie uctu bolo neuspesne, nakolko neprebehlo overenie platobnej karty vydanej v CSOB. S podporou som si vymenil 30 e-mailov, v ktorych ma neustale presviedcali, ze musim vyplnat chybne udaje platobnej karty. Nakoniec si chybu priznali, ze neprebieha komunikacia ich systemu s CSOB a bolo nutne vytvorit moj ucet rucne. Hura, trvalo to len niekolko dni. Nasledne prisla GW karta a na konci mesiaca aj faktura. Tu som zistil, ze aj napriek tomu, ze som im dal firemne udaje, tak ucet je vedeny na fyzicku osobu. Skonvertovat ucet z FO na PO nie je mozne. Tak mi ucet zrusili a oznamili, ze kartu prevedu na novy ucet, ktory si zalozim.

Isiel som si teda zalozit novy ucet. Chyba rovnaka s platobnou kartou z CSOB - skusal som MasterCard aj VISA. Opat som sa od podpory dozvedel to iste - ze musim davat nespravne udaje. Nakoniec mi ten ucet zalozili rucne a oznamili, ze GW karta bude sparovana. Presiel mesiac, GW karta sparovana nebola. Opat som ich kontaktoval, kartu sparovali rucne a uz som ju videl v ucte.

Tento vikend som isiel na GW stanicu a potreboval som pouzit GW kartu. Karta nefunkcna. Cela stanica nereagovala ani cez appku, AC nabijanie sa aktivovalo snad po 5min a medzitym mi opakovane vypisovala appka, ze nemam pripojenie k internetu. 5G mi fungovalo bezproblemov...

Prílohy

• photo-90056.jpg
    photo-90056.jpg
    109,8 KB · Zobrazení: 11
R
Rasto6 komentoval
Mám firemný účet, bez problémov. Skôr vidím problém sa autorizáciu online platieb kartou.

P
Pepo096 komentoval
Ja som zakladal firemny ucet pred dvomi rokmi cez mobil, v aute, stojac pred nabijackou. (Bol som v LC a k ZSE sa nedalo dostat, kedze opravovali parkovisko)
Zalozenie uctu, overenie karty okamzite, za par minut som aj nabijal. Do 2t prisla nabijacia karta a odvtedy fungujem bez problemov. Zaciatkom mesiaca pride fa a zaroven si to stiahnu z uctu.

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Vyzera to, ze si vynimka potvrdzujuca pravidlo. Ja tiez nemam (ani som nemal) s GreenWay najmenší problem.

Aktualizacia cien od 1.7. (zlacnenie)

Prílohy

• photo-91357.png
    photo-91357.png
    634,7 KB · Zobrazení: 15
3 Komentáre
Miroslav Rojko
A zrusenie prenosu neminutych do dalsieho mesiaca

T
Taur komentoval
Tu sadzby uctuje GW podla deklarovaneho vykonu nabky, alebo podla maximalneho dosiahnuteho vykonu pri nabijani?

Miroslav Rojko ZSE poslalo dotaznik kde bola aj otazka nakolko je dolezity prenos neminutych, bude sranda ked to ZSE pre zmenu zavedie. :)

Miroslav Rojko
GW uctuje podla deklarovaneho vykonu - aby auta s pomalym nabijanim neblokovali UFC.

Dva dni, dve rozne Greenway miesta a hned dvaja pippip, co blokuju nabijacku a nenabijaju. Ten druhy uplny .....

20230622_115540x.jpg
20230621_183735x.jpg

3 Komentáre
H
hudino komentoval
no a ked je tam P-cko s tou dodatkovou tabulkou "po dobu nabijania" tak porusuje predpis ?, da sa volat policia alebo nie ? (ine na nich totiz fungovat nebude, ale ked ho raz odtiahnu tak si da pozor)

T
tommik komentoval
Bytča a Prievidza, čo viac dodať...

L
LacoJ komentoval
toho s BY (aupark za) som tam tiež videl minule, bez kabla.

Aké sú ceny na GW v Poľsku so slovenskou GW kartou?

2 Komentáre
V
Vilo komentoval
Je to učtované ako ktorýkoľvek zahraničný roaming - mimo voľných kWh.
A keď máte technický problém s GW stanicou, SK GW podpora Vám nepomôže, musíte volať na PL GW podporu a riešiť to v PL alebo EN jazyku.

1fisker
1fisker komentoval
kedysi sa mi to stalo, so slovenskou kartou mi tam nabíjanie vôbec nešlo, asi polhodiny som telefonoval slovensko-poľsky, ale nič sa nevyriešilo

Tak v čase padajúcich cien elektriny zvyšujeme ceny nabíjania o 33%???

image.png

image.png

Edit: A do toho vypnúť Klientskú zónu na webe a appka bez zobrazovania nabíjačiek na mape, fakt good job Adam GWI

miso
miso komentoval
Áno myslím si, že s týmto cenníkom nieje nikto spokojný ani ľudia v GW. Treba počkať mesiac dva nech sa ukážu reálne dopady a možno potom prehodnotia cenník o5. Možno ide naozaj o zvýšenie predaja PLUS paušálu :D

A
Adam GWI komentoval
tommik s tým výpadkom Klientskej zóny a appky máš pravdu. To bol fail, kolegovia to našťastie rýchlo nahodili, ale načasovanie bolo úplne zlé.

Priemerná cena za voľnú kWh v programe stúpla. Po prečerpaní týchto voľných kWh sme však mali výrazne vyššiu cenu za kWh pri UFC. Teraz sme znížili cenu za túto voľnú kWh po prečerpaní. Reálne to znamená, že pri porovnaní s predchádzajúcim "Max" programom, ak mesačne nabijete cca <70kWh, tak nový Max je výhodnejší. Ak mesačne nabijete cca >210kWh, tak nový "Premium" je výhodnejší (stále v porovnaní s pôvodným Max programom).

T
tommik komentoval
dango Máš pravdu. A rovnako tak priamo cez LIDL appku, kde je dokonca DC 50kW za 0,29 €.

Adam GWI neviem do kedy sa bude znevýhodňovať AC. Takže kto vlastní PHEv a býva v bytovke, má smolu. Ešte aj 19c zrušili a dali 29 pri drahšom programe. Ruším program aj ja a budem nabíjať menej. Radšej si nabijem raz za čas a budem jazdiť ako na Full hybride. AC body rušia tiež. V BB ESC jeden zrušili, volal som na linku, ani sa mi nedostala odpoveď.

Sly
Sly komentoval
Adam GWI hlavne keď ten AC konektor využívajú klasické BEV, lebo v obchodnom centre sú UFC stojany pre 1/2 BEV zbytočné. Každý čo príde do centra tak nejde po pol hodine utekať odpojiť auto, a kto je v kine dá si na AC. Škoda toho, idete zlým smerom. UFC - diaľnice, klasické AC a DC stojany obchodné centrá a supermarkety.

D
dango komentoval
Sly spravne, co najviac AC a DC25 (24)kW bodov v mestach

Sly
Sly komentoval
dango ale to by predsa nezarobili.. 😉

Späť