Kedze sa bavime o Ioniqu v teme Nissan leaf, budem pokracovat tu.
Miro napisal: "Ja som radsej, ked nemusim platit dalsiu sim kartu a ioniq vyuziva pripojenie z mojho mobilu ako aj tablet a notebook."
Kolko platis za dalsiu simku u tvojho operatora? u mna je to 1 euro mesacne za dalsiu datovu simku k tej mojej v mobile.
Mat auto pristupne cez internet, ked nie si v nom, pripadne aj ked si na druhom konci sveta je to prave orechove.
Treba aby ste vy, co mate v autach aspon wifi pozadovali od vyrobcu, aby to wifi bolo pouzitelne na nejaky rozumny pristup do auta, ked ho mate zaparkovane niekde, kde je wifi k dispozicii.
Ja som importerovi uz davno pisal moje "poziadavky" na aktualizaciu, nie zeby som veril ze budu vypocute, ale mozno raz...
- najviac mi vadi, ze kurenie/klima sa po odlozenom nastaveni zapne iba v pripade, ze je auto na nabijacom kabli
-adaptivny tempomat vie zastavit, mna by velmi potesilo, keby auto bez aktivneho tempomatu pri zapnutom AutoHold po zlozeni nohy z akceleratora a nastavenej rekuperacii zastalo, myslim ze takto nejako funguje ePedal v Leafe
Datove pripojenie a ovladanie cez appku by uz bola ceresnicka na torte, technologiu maju zvladnutu, kedze US auta to maju. Aj to zabudovane wifi by pomohlo, ale obavam sa, ze tam to maju "nadrotovane" tak, ze wifi modul nevie auto prebudit a zapne sa az po "nastartovani", takze na dialkovy pristup to ani pri pripadnom upgrade FW nepomoze..
Ioniq komentoval v teme Leaf:
Ja ju mam v Telekome gratis, bola vtedy sucastou nejakej firemnej akcie.
Problem je ten, ze nemam za co lobovat, osobne nevidim zmysel Wifi v aute, okrem stahovania updatov. Radsej by som uvital 3G/4G modul, aby som mohol kontrolovat auta kdekolvek, nie len v nakupaku alebo na nabijacke alebo vo dvore pri dome. Idem s detmi na vylet do prirody? 15 minut pred prichodom na parkovisko dam vychladit/vykurit, vybavene

To je funkcionalita, co pomaha, nie nejake obmedzene wifi

. Skoda, ze aj pre Hyundai je EU trh podradny oproti US. Tam to maju
Keby sa cez to wifi dalo nieco nastavovat, aj to by bola cesta, nechat v aute nejaky mobil s datovou simkou, ktory by urobil hotspot autu... viem ze je to trochu zbytocne komplikovane, ale momentalne by som prijal aj takuto verziu
Leaf vie, či je v Android auto (AA) pustená navigácia a vypne spustenú palubnú ak sa pustí Waze cez AA. Ale keď je v AA pustený len Spotify alebo telefónne funkcie, tak palubnú (Nissan) navigáciu nevypne a dokonca aj hlasitosť palubnej navigácie sa prenáša do hlasitosti pri navigovaní cez AA (Waze).
Toto všetko znamená, že prepojenie medzi autom a AndroidAuto-m v mobile je hlbšie ako si mnohí myslíme a čaká nás ešte lepšia integrácia v budúcich verziách palubného infotainmentu.