Postreh z noci. 500km (tak rýchlo ako sa dá prejsť) + 3 UFC. Prvý charger Budča Juh. Baterku som si zohrial Šport módom. Pricapnem sa ... a 31kW. Off/On 31kW, druhý stojan 31kW, off/on 31kW. Tak skúšam 50kW (ešte je free) .. 42kW.. Po cca 10 min. nabíjačka vypísala chybu. Idem späť na UFC, 3x skúšam, ani neprešiel handshake. Off/On celé auto. Vraciam sa späť na 50kW, aspoň že sa rozbehlo. Celkom slušne to zahaluzilo. Divné, že UFC strop 31kW, a 50kW pustí 42kW a viac. Inak toto isté bolo pred týždňom na UFC Beladice, opäť som zohrieval baterku Športom. 31kW, reštart stojanu 31kW.. pomaly 20% SOC a viac.. Stále konštantne potom som sa presunul na stojan 2 a hneď dal 75kW. Ešte neviem či toto je. To len, aby ste čakali aj nečakané.. Ešte, že v Budči bola ta 50kW, neviem čo by som robil, už som sa pohrával s tým, že budem rád, keď do rána natlačím cez AC a pôjdem rovno domov.
Takže nabil som nutné zlo, prešiel BB, Donovaly do RK na 90kW Greenway. Rozbehol sa 53kW, v RK boli vonku 4C, na Donovaloch asi aj menej a jeden blok sa mi dostal pod 25C. Ale hneď ako dosiahol 25, išlo na plných 75-78kW. Dobil som, aby som mal na 100kW Greenway do TN. V TN neboli žiadne prekvapenia, hneď na 200A (75kW).
PS: Infolinka ZSE nič, žiadna rada
UPDATE: Tu je video aj so všetkými nabíjaniami (grafmi) na trase. Čistá doba trasy 5 hod, 2 hod nabíjanie a to bolo aj tými komplikáciami. Google Maps tu trasu ohodnotil večer na 5:15 hod. Diaľnicu som mal na tacho stále 135. Auto si z baterky vypýtalo v tomto režime na 500km 110kWh, žiadne obmedzenia s AC a pod. 330 km boli diaľnice a 165km mimo.
atsh7e4
# register
220101
# odtial si vezmem power amp a voltaz .. Kw su z nich vypocitane
params.batPowerAmp = - hexToDec(responseRowMerged.substring(26, 30).c_str(), 2, true) / 10.0;
params.batVoltage = hexToDec(responseRowMerged.substring(30, 34).c_str(), 2, false) / 10.0; // === OK Valid
params.batPowerKw = (params.batPowerAmp * params.batVoltage) / 1000.0;
# oslovim VMCU jednotku
atsh7e2
# register
2101
# tam je rychlost auta, neviem v akych jednotkach, ale ked sme isili z vychodu, v aute sme to kalibrovali podla GPS.. / (100*1.750) je realna cca gps rychlost
# lebo auto ukazuje permanentne o 5 a viac vacsiu hodnotu, to by bolo potom dost skreslene
params.speedKmh = hexToDec(responseRowMerged.substring(32, 36).c_str(), 2, false) * 0.0155; // / 100.0 *1.609 = real to gps is 1.750
# kwh/100km len vypocitam z uved hodnot. Nakolko prikon do motoru sa meni aj niekolkokrat za sekundu, nechcel som priemerku, ale pre ten moment co dava baterka a aktualnu rychlost vypocet, aby sa dalo pre ten moment ubrat/pridat na plyne
params.batPowerKwh100 = params.batPowerKw / params.speedKmh * 100;