Koľko a aké vzdialenosti jazdíme najčastejšie?

mozeg

Senior member
Pridal sa
29 dec 2015
Správy
1.180
Nakoľko sa pri výbere elektromobilu do značnej miery berie do úvahy možná prejdená vzdialenosť na jedno nabitie (dojazd), nahodil som do tabuľky svoj počet km/vzdialenosť. Získal som tak prehľad aké vzdialenosti v priebehu roka jazdím najčastejšie, čo mi pomohlo pri výbere elektromobilu. Ako je vidieť v mojom prípade nie je dôvod ostávať pri spaľováku s 1200km dojazdom. Ako ste na tom Vy?

Prílohy

• Km.jpg
    Km.jpg
    80 KB · Zobrazení: 11
Každý pracovní den do práce 22km (tam a 22 zpět), o víkendu nejčastěji k rodičům cca 15km (x2) nebo na nákupy či za zábavou max 25km (x2), sem tam delší výlet max 60km (x2), 3-4x za rok sraz elektromobilů do 200km (x2). Dál se s dojezdem 120km a bez možnosti rychlodobíjení nepouštím.

Naposledy upravené:
Komentár
Presne takto som si začal sledovať najazdené km aj ja. Počas týždňa najazdím po meste maximálne 200 km. Každý druhý víkend jazdíme na chalupu vzdialenú 160 km, pričom v polovičke cesty mám prípadne možnosť nabiť na rýchlonabíjacej stanici GW.

Komentár
U mňa to zatiaľ nevyzerá dobre v prospech EV

Prílohy

• photo2529.png
    photo2529.png
    72,7 KB · Zobrazení: 14
2 Komentáre
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Tesla 90 kWh bateria

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
Tak si pridaj do tej tabulky aj nabijacie stanice po trasach, ktore chodis a ci ta to nahodov nevide viac ako spalovak pri niektorych platbach za rychlonabijanie. Ci mas vobec kde nabija pri svojich trasach, aby si mohol ist dalej a ci ta to nebude obmedzovat ak su tam aj pracovne trasy.

U mna paradoxne EV zmenilo uplne spravanie. Kedysi som na spalovaku dal cca 40km kazdy den, v podstate len dochadzanie do firmy, bezna agenda na uradoch a obcas daky vylet s rodinou alebo nakupy. Teraz ked mam EV tak ho vyuzivam naplno, teda aspon kym je nabijanie zadarmo. Zrazu sa mi bezne stava, ze prejdem 200-400km denne. Rozmyslam ci to je dobre ci zle :eek:

1 Komentár
Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
Zle, ak nemas elektrinu z vodnej elektrarne alebo zo slnka :-). Znie to blbo, ale cokolvek robime (ak zrovna nesadime stromy alebo hocico zelene co "zerie" CO2, samozrejme je dalsi spusta vynimiek z tohto vyroku) planete z hladiska udrzatelneho rozvoja "vadi". Ale zit treba a bolo by super keby tak ako ty uvazovalo aspon 20% Slovakov.

Tak ja prejdem podla Health appke na iPhone cca 16tis krokov a 200+ setov schodov denne, to si nemyslim, ze je az tak zle :D na 15.poschodie chodim denne pesi 3x denne hore aj dole namiesto navstevy fitka, vytah nechavam dochodcom :)

Komentár
Späť