MG ZS

Aj vela skladoviek je k dispozicii :)

Inac ten Marvel R som uplne prehliadol, ani som nezaregistroval, ze take cosi vyslo von. Ma to ozaj pekny dizajn, slusnu velkost, 3 elektromotory a <5s 0-100, velmi zaujimave a nenapadne vozitko 🤔

Komentár
Ale ZS má len 44kWh baterku a wltp 260km, to si rovno môžte dopriať štýlovejšie necinske znacky s lepšou predajnou cenou po par rokoch ako napr. mazdu a dojazdový to bude podobne akurát pocitové a dizajnovo výrazne lepšie a hlavne servis na SK.

1 Komentár
M
MGev komentoval
MG ZS EV sa uz predava s 50,3 kWh bateriou, dojazd 320 km (WLTP) a 70 kWh bateriou, dojazd 440 km (WLTP).
"Prices* start at € 30,990 for the Standard Range battery. The ZS EV with Long Range battery is available from € 34,990"
https://news.mgmotor.eu/press/2021-mg-zs-ev-renewed-design-longer-range-and-more-technology/

Su tam dalsie zaujimave zmeny, napr. "V2L system has a maximum load capacity of up to 2,500W", "11 kW 3-phase on-board charger as standard", "360-degree parking camera"

Cenovo a velkostne ale okrem Citroenu C4 nic porovnatelne na trhu nie je, a dizajn/pocit su cisto subjektivne kriteria. Niekomu sa hnusi korejsky dizajn, niekomu cinsky, niekomu nemecky. Materialovo to v tejto cene nie je ziadna vyhra u nikoho. Servis je v zasade jedina chyba, ktora je pre cloveka zo zapadu este akceptovatelna, stred a vychod uz asi dost deal breaker.

Kona 39kWh je mensia a o 4000€ drahsia, zaruka kratsia o 2 roky, zalostne nabijanie.
eNiro 39kWh je velkostne porovnatelny ale drahsi o 5000€, zaruka rovnaka, nabijanie detto ako Kona.
Mazda MX30 je technicky uplny vtip, je mensia a tiez drahsia o 5000€.
Peugeot e2008 je predrazeny.
Mokka-e nedostupna.

Je otazne, ci to MG ZS bude mat po 4 rokoch az o tolko horsiu cenu any sa vykompenzoval pociatocny rozdiel. Tych v priemere 5000€ je pomerne dost 🤷‍♂️

Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
MG ZS začína na 28,5 tis.€ na mobile.de, čo je rozdiel 2 až 3 tis. oproti Kone s malou baterkou a viac o 2 tis. ako Mazda, takže nech mi niekto ukáže majoritnú skupinu ľudí, ktorí si kúpia radšej číňana oproti iným konkurentom, keď je cenový rozdiel tak malý aj s ohľadom na neskorší predaj. A čo sa týka Mazdy, ja osobne by som si ju nekúpil ale je to tá istá kategória (mestské suv) ako MG, lebo ani na MG s WLTP 260 km nebude robiť diaľnice ako na 70 kWh kórejcoch.

A ja alebo pár iných ľudí si môže myslieť ako číňania dobiehajú svet a nehovorím že to nie je pravda ale predaje robí väčšinový zákazník a Európa na značky pozerá ako som písal vyššie. A o tom to je.

A vyťahovať fórum o mazde je tiež odveci, s novým autom ide človek do servisu a má trojročnú záruku a na fórach väčšinou riešia závady na dovezených lopatách bez histórie.

W
Wilo komentoval
Tu skupinu ludi ti ukaze statistika predajov MX30 vs ZS EV, este vyckaj :) Budes prekvapeny ;)

M
MGev komentoval
MG sa najlepsie predava vo Velkej Britanii, odkial znacka povodne pochadza.
"MG ZS EV and the MG EHS Plug-in Hybrid. “In the first nine months of 2021, we’ve sold 14,258 units in mainland Europe and 22,932 units in the UK."
V Norsku za rok 2020: " in Norway, the MG ZS EV was the number 8 best-selling car overall and the 7th best-selling electric car"
https://news.mgmotor.eu/mg-sets-new-sales-record-september-2021/
https://insideevs.com/news/464304/norway-ev-sales-record-december-2020/

Za 9 mesiacov 2021 je to v Norsku 16 priecka pre MG ZS EV v pocte registrovanych osobnych aut.
https://insideevs.com/news/537973/norway-plugin-car-sales-september2021/

Vcera som na nabijacke stretol jedneho nestastneho pana s MG ZS. Chcel sa nabijat na UFC DC, ale auto nechcelo zacat nabijat. Po chvili sme sa dopatrali ze hlasilo na displayi hlasku HV bateria odpojena. Nedalo sa aktivovat drive a ani pohnut. Najskor som si myslel ze mu odisla hlavna poistka HV baterie. Potom som trochu pohladal na forach a riesenie bolo klasicke windows -> Zamknut auto a pockat zakial cela elektronika zaspi a potom odomknut. Podarilo sa nam takto nahodit auto aspon do nudzoveho rezimu a dalo sa s nim hybat.
Pan nemal odvahu na odpojenie 12V baterie a jeho dealer+MG service line (AT/DE) mu nevedeli nijako pomoct. Myslim ze odpojenie 12V baterky by pomohlo nahodit auto do normalneho rezimu.
Mal som povinnosti, nemohol som zostat dlhsie a cakat na vyriesenie. Dnes uz tam nebol ;-).

Pozeram ze na MG5/Marvel R byva podobny problem:
https://www.goingelectric.de/forum/viewtopic.php?t=81302
https://www.bolidenforum.de/forum/m...4635335-systemfehler-hv-batterie-abgeschaltet

Kua necakal som, aby si clovek nosil v MG aj elektrikarsku vybavu a diagnostiku ;-)

Komentár
SKolja
SKolja komentoval
nick81 plny brake by wire kludne moze byt pouzity, ale musi existovat nejaky failsafe mechanizmus ktory bude mozne pouzit ked sa sekne riadiaca jednotka alebo uplne vypadne napajanie. A mna by zaujimalo ako to maju vyriesene. Zatial som nemal cas na research a hladanie na nete, ale asi sa do toho pustim, je to celkom zaujimava tema. Ja by som stale nechal na brzde nejake mechanicke spojenie v najnizsej polohe pedala.
Nateraz asi bude treba pribalit do MG k elektrikarskej sade aj kotevne lano a kotvu :-D

T
tommik komentoval
Toto mi pripomína "kauzu", ktorú mal svojho času Prius. Vtedy sa ľudia, ktorí s Priusom spôsobili nehodu sťažovali, že im auto začalo samé od seba zrýchľovať. U nás dal za tým bodku Rasťo Chvála keď si v Priuse na plynový pedál položil tehlu a snažil sa auto zastaviť. Vtedy našiel asi 4 alebo 5 spôsobov ako sa to dá. Táto aférka s MG bude niečo podobné. Ako sa hovorí "haters gonna hate"...

W
Wilo komentoval
Dalsi z medialne nafuknutych problemov, ako akakolvek blbina, ktora sa tyka EV. EV su triednym nepriatelom, a pre weby generuju kliky a zdielania. Niekde okolo roku 2000 mal Mercedes obrovsku zvolavacku na triedu E, pocas jazdy tam nahodne mrzla nejaka riadiaca jednotka, auto proste uprostred jazdy zhaslo, zablokoval sa volant a odpojil akcelerator. Najma uprostred zakruty skvela skusenost. Ani si nepamatam, ci som o tom v takychto “ludovych mediach” vobec niekde cosi cital, info sa objavovali zasadne na fanusikovskych a odbornych forach. Este aj dnes su problemy spalovakov casto prehliadane, ale problem EV je hned na titulnej strane a paradne zveliceny 🤷‍♂️

Späť