Nabíjanie v Jasnej

1fisker

Senior member
Pridal sa
1 aug 2014
Správy
2.671
Pánovi Rattajovi som napísal, že v Jasnej nie je ani jedna verejná nabíjačka. Odpovedal mi promptne - že skoro v každom hotely je. Zjavne sme si porozumeli.

Som myslel ze SCH je verejny, aj ta nabka vedla pred Pinus je verejna.
A kto je ujo Rattaj?

1 Komentár
1fisker
1fisker komentoval
Píšem o Jasnej. Rattaj je majiteľ TMR

No a záver je teda aký? Je tam kde nabiť alebo nie? Len na nabky.com vidím 4 lokality...

2 Komentáre
1fisker
1fisker komentoval
Riešim to so zodpovednými, dám vedieť

D
dango komentoval
a doriesis to tak, ako septembrove EV stretnutie ;)

A nie je nahodou verejna ZSE nabijacka dole pod Jasnou, v Liptovskom Mikulasi, pripadne Tesla SCH v Demanovej? To je len dakych 16km. Da sa nabit bud cestou hore do Jasnej, alebo sa z Jasnej zviest gratis dole na rekuperacii a doplachtit tam. Tych 16km je vzdialenost, ktoru zvladne dokonca aj stary Leaf 24. Je to minimalna zachadzka a dostupna z oboch smerov. A pokial je tam navstevnik ubytovany, tak ma nabijacku v hoteli. Ako neviem, ale je toto zrovna tak palciva tema, ze treba zburcovat manazment nejakej firmy? Ci aka je pointa celeho tohto? Formujeme nejake EV odbory, a ideme lobovat za pravo ZADARMO nabit v kazdej turistickej lokalite? Asi nechapem…

3 Komentáre
T
tommik komentoval
Fúha, tak to teda verím, že to nesmeruje k potrebe nabíjať sa v Jasnej zadarminko. Ja som to pochopil tak, že riešime (platené) nabíjanie pre neubytovaných. Či?

T
Taur komentoval
Wilo Podla jeho reakcie na moj prispevok je LM daleko, ked SCH a Pinus v Demanovskej doline pize ze nieje Jasna. Zrejme by chcel verejne nabijacky vedla vleku. Alebo aspon na tych verejnych parkoviskach. O zadarmo nepisal nic.
Je pravda ze hotel ak tam niesi ubytovany ta nemusi nechat sa nabit ani za prachy, takze za verejnu sa tieto nedaju poovazovat.

R
Rasto6 komentoval
Určite nie zadarmo nabíjanie. Všetci vieme že keď EV stojí, je najlepší čas na pomalé nabíjanie a lyžovačka je práve takýto čas. Vieme že v Jasnej je momentálne stop stav na pripájanie nových odberateľov, ale druhá strana - Krupová by si pýtala niekoľko AC stĺpikov. Nabíjať po lyžovačke v L.Mikuláši na úbohej 50 kW nabíjačke niekoľko desiatok minút, nie je vôbec lákavé. Predpokladám že TMR po tomto upozornení k tomu pristúpi proaktívne a pribudne niekoľko AC nabíjacích bodov nielen v lyžiarských strediskách, ale aj pri Akvaparkoch. Nabíjačky pred hotelmi sú riešenie pre hotelových hostí a nemôžu nahrádzať, to čo by postupne malo byť samozrejmosť - na všetkých väčších parkoviskách AC nabíjačky, samozrejme nie zadarmo.

V TMR strediskach chybaju nabijacky ako sol. Mohli by sa dohodnut napriklad s Ejoin EU na par AC nabijackach :) Ten komfort prist zapichnut a nabijat pocas lyzovacky je super. Verim ze aj na zaklade tohto parametru by som sa rozhodoval kde ist lyzovat.

Komentár
Ked uz spominate Jasnú, tam kde mohli minuly rok parkovat len VIP akcionari (cesta pred hotelom Pošta a Grand), tento rok už spravuje obec, nie TMR a elektromobily (aj hybridy) tam parkujú zdarma. Býva to kvôli cene voľné dlhšie ako tie TMR parkoviská, netreba ani privstať a zaparkujete najbližšie.

Komentár
Celá tá vec vlastne nebola na môj podnet. Viac-menej som reagoval na výsledok testu chalanov z mojelektromobil a pritom som si spomenul na moju vlastnú skúsenosť. Ale je pekné, že TMR aj obec reagovali, takže je to v povedomí. Samozrejme sa pochválili elektrickým autobusom.

Komentár
Späť