Tak som si na vcerajsej dlhej ceste odskusal ako 30 kWh LEAF zvladne prehriatie (v zime).
Trasa bola PB - (70% SOH, nestihol som viac nabit) - ZA - Zurndorf Rakusko.
Nabijal som v ZA, Dubnici, Piestanoch, Bratislave...naschval som to nahanal aby sa bateria prehriala. Spoteba bola astronomicka, niektore useky aj cez 300 wh/km.
Co sa tyka jazdy, tak pri cca 51 C teploty baterie a cca 0 C vonkajsiej sa pri 130 km/h (podla gps) bateria uz viac nezahrievala, ked som spomalil na 120 km/h zacala pomaly chladnut
Co sa tyka nabijania, tak rapidgate funguje podobne ako na 40 kWh leafe.
BMS nastavi nabijaci vykon podla toho aka je teplota pri zacati nabijania a potom sa ho drzi. Pokial aje ale teplota menej ako 35-40 C, tlaci plny vykon
Nabijal som plnym vykonom 3x, az v BA som mal mierny rapidgate, kde bateria mala uz cca 50 C.
Po BA uz mala bateria fakt dost, 53.6 C ale auto slo dalej bez akehokolvek obmedzenia, ziadny regen limit, ziadny power limit, ide sa dalej ako keby sa nechumelilo, cize clovek sa nemusi bat ze auto odmietne dalej ist.
Nabijanie v Piestanoch, plny vykon do 80% SOC, potom to zacalo spomalovat, prestal som na 90 nieco % a stale slo 35 kW, nechcel som ale bateriu trapit, tak som vyrazil.
Nabijanie v BA kde uz bol maly rapidgate, iba 90-100 A prudu, stale ale v pohode na dlhe cesty
Koniec nabijania, nechcel som bateriu trapit tak som to skoncil na 71% SOH. Domov som siel po dialnici zas 130 a bez problemov.
Cize da sa cestovat aj 30 kWh leafom na dlhe tasy.
Naschval som vela nabijal a auto nahanal 120-130 km/h, v pohode slo dalej.
Je ale mudrejsie ist 100-110 km/h a mozno by ani nebol rapidgate, bateria by do dalsiho nabijania vychladla.
Spotreba ale bola katastrofalna, percenta padali ako hrusky, fukalo proti mne a prsalo, ale spotreba vyssia ako model s pri rovnakej rychlosti, katastrofa.