Novy ZOE ZE50 (50kWh)

Taur Servis je v BA. Asi ma ten technik vela prace.. Auto je ako hore pisem raz 12dni v servise a druhy krat zajtra to bude 14dni n ten isty pripad.. Dokopy 28dni . Preto sa pytam denno denne zakaznickeho servisu co s tym mienia robit. Zaruka je ok papier si vypytam . Problem je jednaniie. Ako pisem hore uplne by my nevadilo aj dlhsie cakat keby som mohol pouzivat auto. Utobia diagnostiku a kym sa im ozve podpora alebo ten technik nhlasi cas kedy dojde tak jo budem pouzivat a dojdem hned ak budu vediet co a ako. No na to servis nepristupil a preto neveriacky krutim hlavou. Zajtra mi ma zavolat interne oddelenie renault Sk a uvidim co povedia kedze na nich tlacim - bud naj mi vratia auto a kym sa caka a ja ho pristavim do servisu ked budu vediet alebo naj mi daju nahradne vozidlo elektricke. Budem informovat ako som dopadol.

Komentár
Podarilo sa mi zaktualizovat vsetky mapy v aute (nie len SK/CZ). Z Francuzskej stranky myrenault sa da stiahnut program Renault connect toolbox. Ten po overeni VIN cisla stiahne aktualne mapy na USB (cca 21GB) a po pripojeni USB do auta tieto mapy zaktualizuje. Trva to 25minut a je potrebne mat pri tom nastartovane auto.
Tu su k tomu blizsie informacie https://myr.renault.fr/renault-connect/map-update.html
Pripadne priamo program na stiahnutie https://tbxhostingprodcustomer.blob...indows/exe/Renault CONNECT Toolbox-latest.exe

Prílohy

• IMG_20211025_094945.jpg
    IMG_20211025_094945.jpg
    80,3 KB · Zobrazení: 12
T
Taur komentoval
Ten druhy sposob som skusal najprv, napisalo "Lutujeme, ale na vasej USB neisu ziadne informacie o vozidle, skuste znova alebo identifikujte vozidlo podla VIN" :)
Skusim este raz ten USB v aute spojazdnit, ale ten akoze stary VIN mi hlava neberie.

S
Supiiik komentoval
Napadli ma este 2 veci:
1. Skusit pozriet na stranke renaultu, ci mas aktivne predplane pre aktualizaciu map
2. Skusit sa prihlasit na tej francuzskej stranke. Mozno je to nejako prepojene s tou aplikaciou a ked sa prihlasujes len na SK stranke tak ta aplikacia nema aktualne udaje o VIN. Toto ale len spekulujem...

M
Martin7462 komentoval
Mne to slo bez problemov po zadani VIN . Uz stahujem mam to na 75 percent aurat. Ale ako pise Supiiik mozno cez USB auto .

Prílohy

• IMG_20211129_114404.jpg
    IMG_20211129_114404.jpg
    95 KB · Zobrazení: 13
  • IMG_20211129_114441.jpg
    IMG_20211129_114441.jpg
    115,4 KB · Zobrazení: 12
  • IMG_20211129_114417.jpg
    IMG_20211129_114417.jpg
    97,7 KB · Zobrazení: 12
  • IMG_20211129_114355.jpg
    IMG_20211129_114355.jpg
    98,3 KB · Zobrazení: 12
  • IMG_20211129_114340.jpg
    IMG_20211129_114340.jpg
    160,4 KB · Zobrazení: 12
  • IMG_20211129_114350.jpg
    IMG_20211129_114350.jpg
    138,9 KB · Zobrazení: 12
Komentár
Supiiik prosím ťa, ako dopadla tá aktualizácia LBC jednotky? Ja mám aktuálne SOH 84 a na zajtra som objednaný do servisu. Je to dosť citeľný rozdiel v dojazde. Trochu sa teda obávam, či vôbec budú vedieť, čo od nich chcem 🤷‍♂️ Idem do servisu v TN.

P
play3man komentoval
Martin7462 pod firmware treba zvoliť LBC a dole vyhodí verziu

M
Martin7462 komentoval
Tak ja som dnes pozrel tak mam tiez v Canze verziu 521. Skusim sa popytat v serviseco a ako.

S
Supiiik komentoval
Martin7462 Auto si mal tyzden v servise a LBC FW ti nechali stary? Co tam s nim tyzden robili?

Podarilo sa niekomu v servise na SK zmenit fw LCB z 521 na 543.

S
Supiiik komentoval
Mne dostupnu kapacitu tiez vypocitava na cca 44kWh, ale je to prepocitane podla aktualneho SOH, SOC a teploty. Myslim si ale, ze pri vybitej baterke sa auto "vypne" uz len na zaklade napetia clankov a tieto su realne odcitane BMSkou bez ohladu na SOH. Nemyslim si, ze zmenou FW sa na tomto nieco meni. Realna kapacita baterky je dana v rozsahu minimalneho a maximalneho napätia clanku. V mojom pripade su to hodnoty od 3.4V do 4.17V (0-100% pri aktualnom FW). 4.17V bude maximalna hodnota po nabiti a je jedno, aky je tam FW. Viac tam ziadna BMSka nepusti koly zivotnosti baterky. Cize jedine co moze zle SOH ovplyvnit je, ci mi auto ukaze 0% pri 3.4V alebo 3.2V. Cize teoreticky ak mi stary LBC FW ukaze 0% na 3.4V, ja este stale mozem pokracovat v jazde po 3.2V pokial to BMS nevyhodnoti ako vybitu baterku a nedovoli dalsiu jazdu. Hodnotu 3.2V som si vymyslel, neviem, ake je uplne dno, lebo som zatial nemal odvahu to testovat.

T
Taur komentoval
Mne stoji Zoe na mraze uz vyse 24h (prave teraz -5C) , odparkoval som vcera vecer po jazde 400km a naslednom nabiti DC+AC a SOC mam teraz klesnute o tych 1-2% oproti odparkovaniu zahriatej bat.
1.2. idem na garancku, tak ich popytam nechmi tiez skontroluju pripadne aktualizuju tie verzie. lebo netusim ake mam, nemam OBD udelatko, ale uz som si ho objednal. :)

P
play3man komentoval
Pokles kapacity na základe teploty je normálny.. ale stalo sa mi, že som prišiel s 20% a v batérii bolo 10 kWh. Ráno som prišiel k autu a z 20% bolo 10% a z 10 kWh bolo 5 kWh. Teplota baterky klesla z 25 stupňov na cca 0. Ako hovorím, zmysel to dáva, ale nikdy som na nestretol s takýmto dramatickým správaním, a to som otestoval desiatky elektromobilov. Teraz jazdím na EV6 a po 200 km jazde som dorazil so 41%, ráno som k autu prišiel a mal som 41% 🙂

Čo sa týka tej kapacity a SOH, obávam sa, že to možno ani nebude podľa voltov ale podľa tej dostupnej kapacity. U mňa to samozrejme tiež lieta podľa teploty batérie, ale práve najmenej som mal 41 kWh a keď je batéria zohriata mám 43,X kWh. Ľudia čo majú update LBC aj sami hlásia, že je to s dojazdom výrazne lepšie. Ja jazdím dosť často rovnaké trasy najmä smer Ilava, Žilina Čo bolo pred pár mesiacmi v pohode, teraz je to len tak tak. Jasné, svoje robí zima, zimné gumy, ale zatiaľ čo v lete na letných som šiel z BA do Žiliny celý čas 130 km/h a prišiel som tam ešte s cca 20%, teraz keď idem so zohriatou batériou z TT do ZA 115-120 km/h, prídem do ZA s 10 percentami a menej... 😥 Uvidíme.. možno je to len subjektívne, o to viac som na aktualizáciu zvedavý.

Takto sa pohybovalo moje SOH pocas poslednych 12 mesiacov (odkedy to zaznamenavam)
SOH.png

Komentár
Vsetkym drzim palce. Ja pojdem do servisu s na to spytat zajtra alebo utorok. Ja som si vsimol ze mne padne o cca 2-3percenta pocas zimy okolo 0stupnov . Ale viem ze dnes som stretol jedneho znameho co ma auto dovezene zo zahranicia a ma tam uz 543 cize urcite to ide.Mam foto z jeho Canze

Prílohy

• 454C6CD3-6AF0-4C90-B3EC-56E7F015B712.jpeg
    454C6CD3-6AF0-4C90-B3EC-56E7F015B712.jpeg
    71,4 KB · Zobrazení: 12
P
play3man komentoval
Keď mi auto písalo SOH 89,8 %, tak pri 100 % SOC user a 98,5 % SOC real som mal napätie článkov 4,13 - 4,15 V.

Keď mi to kleslo na SOH 88,8 %, tak pri 13,04 % SOC user a 22,7 % SOC real som mal napätie článkov 3,53 - 3,54 V.

S
Supiiik komentoval
play3man podobne hodnoty su aj u mna. Chcel som si to len porovnat so ZOE, ktore ma SOH blizke 100%.

S
Supiiik komentoval
Neviem, ci by nebolo dobre zorganizovat nejaku peticiu, alebo zatlacit na nich spolocne, nech si laskavo nastuduju upgrade FW a vsetkym nam to porobia :)

Ja som písal na zákaznícku podporu a požiadal som ich upgrade FW LCB a ich názor a z akého dôvodu to nerobia na všetkých autách v rámci záručnej prehliadky automaticky ak daný nový upgrade existuje. Následne my volali z "môjho servisu" , že či mám nejaký problém z dojazdom a ak áno , že mam resetovať dojazd. Odpoveď majstra. Vysvetlil som mu o čo mi ide povedal, že sa mi ozve tak uvidíme. Dobre by bolo keby sme všetci napísali na zákaznícku podporu a požiadali o vykonanie tohto upgradu.

Komentár
Zdravim , tak sa mi ozvali so servisu v BA. Som objednany na stvrrok na upgrade LCB z 521 na 543 dam Vam vediet ako to dopadlo.

1 Komentár
T
Taur komentoval
Minuly tyzden som si bol dat v servise updatnut LBC/BMS, pristavil som o 10:30 a okolo 14 bolo hotovo. Mam teda 553. SOH to velmi nepomohlo stale mam 94-95%, ale palubny comp mi uz zda sa zbrazuje vsetky polozky OK (nezobrazoval mi celkovu sporebovanu energiu).

Tak uz je to hotove. Servis ok , trvalo to cca 1apol hodky a je tam novy sw 553. Terz Cnze ukazuje 98,7 z povodnych 93 percent . Co s tyka dojazdu tak budem testov bud tyzden trasa TT-BA.

Prílohy

• 962E5E2E-2BC1-45B4-BDAF-1C4FE4432A56.png
    962E5E2E-2BC1-45B4-BDAF-1C4FE4432A56.png
    109,4 KB · Zobrazení: 18
  • 912CA0CE-D015-45CD-9B0C-25F31EDA3FBC.png
    912CA0CE-D015-45CD-9B0C-25F31EDA3FBC.png
    145,6 KB · Zobrazení: 22
M
Martin7462 komentoval
Postup: Napisal som na stranke Renault na zakaznicku podporu ze mam podozrenie na znizen dojazd aj ze rychlo pokleslo percento baterky. Spytal som sa ich ci planuju vykonavat na vsetkych vozidlach upgrade LBC 521 na 553. O par dni my volali so servisu a objednali ma.

T
Taur komentoval
A vylepsilo to len SOH/dojazd, alebo aj nieco ine ta verzia este riesi?
A rozumeli co je LBC? Lebo u mna sa tvarili ze take nemaju, ze nevedia co to je. A podla vypisu testov co mi ukazovali vyzera ze na sk sa to vola BMS, lebo tam pisalo verziu 521. :)

P
play3man komentoval
Taur ja keď som na nich išiel s BMS, tak to skončilo tak, že som odišiel bez aktualizácie, lebo technik pozeral BMS a že mu neukázalo nič... keď som mu povedal LBC tak hneď že aha.. to je riadiaca jednotka, to je niečo iné.

Chlapi pozor!!!! Reklamujem vykonane upgrade v servise. Od kedy my to spravili nefunguje my DC nabíjanie píše: Chyba nabíjania. Chyba komunikácie . Auto musí byť vypnuté. Som objednaný na pondelok do servisu. Už mam pokrk toto auto.

P
play3man komentoval
Martin7462 a inak, čo sa týka dojazdu, všimol si si nejaké zlepšenie?

M
Martin7462 komentoval
Takže DC nabíjanie opravene. Vraj niečo museli prekonfigurovať.

T
Taur komentoval
Martin7462 Povedali ti preco LBC2 nechali staru 521? A mas lepsi dojazd?

Absolvoval som garancku po 30tiskm/9mes, stalo ma to 59e (polovica z toho bol pelovy filter). Odkedy ho mam menili v zaruke len stieraciu listu okna ktora sa trocha vysuvala pri pohybe okna. A inak len nejake upgrady kedze som bral starsiu skladovku (aktualizacia map, spustanie kurenia cez apku, infotiment).
Slape v pohode, zatial max spokojnost.

T
Taur komentoval
1fisker Aha, ty im vysvetlis ze vyrobcom predpisane ukony nemaju robit a cakas ze ti potom uznaju zaruku.

Supiiik Najlacnejsi pelovy filter na tom linku je za 13,5e. Ja som si spocital ze tie tri prehliadky do 100tkm ma vyjdu menej ako 250e takze sa mi neoplatilo. Ta velka prehliadka je az pri 120tis, co je uz po zaruke. Je pravda ze som nepomyslel na take prudke zdrazenie vsetkeho co teraz prislo, tak mozno si urobil dobre.

S
Supiiik komentoval
Taur ja ale rocne nespravim 20t km, takze v tej sume mam 5 prehliadok. Mne sa to urcite oplatilo

T
Taur komentoval
Absolvoval som dalsiu garancku, po 60tkm a stiahli ma o 72e. Vsetko OK. Nad ramec ako sluzbu zakaznikovy mi navyse otestovali tlmice (predne 77% zadne 79%) a brzdy (86%).

Konecne som pripojil OBD udelatko, spustil CanZE a dozvedel celkom zaujimave stats Vraj som prejazdil 7,37Mwh a narekuperoval 1,05Mwh. Nabijal som 744x z toho iba 8x do plna.
To by mi vychadzala priemerna spotreba 17,98kwh, resp. 15,42kwh nabitych (cize -rekup).
Rozdiel napatia clankov min/max mam cca 15-20mV, to je asi dobre ci nie? Po roku a 41tiskm.

3 Komentáre
S
Supiiik komentoval
Rozdiel clankov sa neustale meni, ci uz pocas cesty, alebo pocas nabijania. Zaujimavy udaj by mohol byt, keby je baterka uplne vybita a vtedy ukaze velky rozdiel clankov, alebo niektory clanok jednoducho uleti dole. U mna bezne 10-40mV pocas nabijania.

T
Taur komentoval
Jasne ze nie pocas jazdy, alebo nabijania, ale v klude ked nieje nastartovane prakticky pri roznom SOC mam do 20mV, teda pri velmi malom som este nezistoval, az sa tam dostanem dam vediet.

milan84
milan84 komentoval
rozdiel v mV mam na Leafe pri kludovom stave v rozmedzi 8-15. Ano, 8 mam po skoro 130000km a 8. rokoch. Lieta to pocas jazdy a ked je bateria velmi vybita. Vtedy kludne nad 100mV.

Zdravim Vas, stretol sa niekto s tymto? Vyskocil mi hlaska aktulizacia sytsemu. Dal som ze aktualizovat a od vtedy mam datum posldnej aktualizacie 20.6.2022. V casi upozornenie nam napisane ze Software update is ready to activate. Co s tym? Kde a ko sa activuje?

Komentár
Ahojte, vie mi niekto poslať model obd ktorý funguje s canZE? Mám nejaký z Číny, s car scanner mi funguje ale canZE cez neho nenačíta nič. A po druhé, ak mi baterka ukazuje soc 90.2 a auto je ze50 135 z 2020 s 22000km asi bude niečo zle? Tak isto nemám panel so štatistikami spotreby. Som naplánovaný v tempuse KE na upgrade, ale mám veľké pochybnosti o Tom či si s tým poradia. Majú až 3 predané Zoe. Ďakujem vám za pomoc

1 Komentár
M
Martin7462 komentoval
@petercompact Urobia ti upgrady v TempuseKE v pohode, uz si ich natrenovali na mne. :)

OBD tiez som kupil jeden co nefungoval s CanZE (Torque a carsacner iba nejake zakladne data dali), potom som objednal tento na odporucanie a ten mi funguje
https://www.aliexpress.com/item/3286...archweb201603_

@Martin7462 tie % rec je naozaj o SOC ci SOH? Ak SOC tak ktore v CanZE, usable ci real? Pripadne ked nabijete doplna kolko vam pise Aviable energy? Mne tusim 51,5kwh. Ale cez vikend si idem spravit svoj test 100-0-100% v real prevadzke po 50tis km, tak zistim aktualne. A SOH mi CanZE pise 95%.

Naposledy upravené:
Komentár
Mne robili upgrade zaciatkom marca, vtedy mi to vyskocilo z cca 89% na 97.7%. Tam sa to drzalo asi 2 mesiace a odvtedy to zacalo takmer konstatne klesat o cca 0.01% za den. Takto to vyzera ze za rok/dva som tam, kde som bol. Zrejme novy upgrade robi len to, ze Zmeny SOH nie su take velke a nejako ich priemeruje.
SOH_newLBC.png

Komentár
Späť