Tesla semi

• Autor témy Autor témy Teq
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Za kamionmi hnit budeme, s nalozenym privesom to tak rychlo nepojde :) ale hlavne budeme hnit za cistym kamionom bez smradu, uz teraz je jasne, ze to bude tisickrat znesitelnejsie ako hnitie v ciernom kudole spalenej nafty :)

1 Komentár
M
Marcel Pavlík komentoval
rýchlosť kamiónov je obmedzovaná snahou o znižovanie spotreby - majiteľ sa dozvie, že ten ktorý motor má "efektívnu spotrebu pri x otáčkach, tam k nim nechá nastaviť obmedzovač. tým sa stane, že kamión nemôže akcelerovať, ísť rýchlejšie v stúpaní, ...
takže ak by aj semi sam prišlo, urobia toisté. akurát nebude ČADIŤ!

Za kamionmi hnit budeme, s nalozenym privesom to tak rychlo nepojde :) ale hlavne budeme hnit za cistym kamionom bez smradu, uz teraz je jasne, ze to bude tisickrat znesitelnejsie ako hnitie v ciernom kudole spalenej nafty :)

Čoby nie. Pokiaľ viem, tie semi šli plne naložené a rovnako podľa informácií z prezentácie udávané zrýchlenie bolo pre plný náklad.

1 Komentár
Ioniq
Ioniq komentoval
Max nalozene to ma zrychlenie 0-96kmh za 20 sekund, kamion ma s rovnakym nakladom ako odvezie Tesla Semi (36 ton) zrychlenie na rovnaku rychlost cca 3 minuty. Rozdiel je na papieri priepastny ale... kolkokrat ta brzdi kamion na semaforoch, ked sa ide z nuly? V meste sa vacsinou zaradis do druheho pruhu, a max rychlost mas aj tak 50kmh. A mimo mesta a na dialnici je premavka vacsinou plynula a tam ta brzdi skor nizka maximalna povolena rychlost pre kamion (ktoru ma rovnaku aj smradlavy kamion aj elektricky), pokial sa nejde v zapche/kolone, ale tam ta zas brzdia ine auta. Takze realny prinos toho zrychlenia je takmer nulovy. Vyhodou Semi su ziadne emisie a hluk a nizke prevadzkove naklady. Zrychlenie je ten posledny udaj, ktory kamionisti pozeraju a hnit budes za kazdym kamionom, lebo vzdy bude pomalsi ako auto, minimalne legislativne :)

Teq
Teq komentoval
v komentaroch pod clankom vladne dobra divocina..ludska sprostost ma neprestava udivovat

Jiri GrandPa
Jiri GrandPa komentoval
To necitaj. Musis zobrat do uvahy, ze cesky celovek je najmudrejsi na svete, vsetko uz tu bolo a vobec Jara Cimrman bol najvacsi vedec :).

ICE666SVK
ICE666SVK komentoval
jux k tebe dodam to co bolo uverejnene na hybride, kde sa nemecky minister financii vyjadril takto. Nazov clanku defakto hovori za vsetko: „Kdy vyrobíte elektromobil, který je alespoň z poloviny tak sexy jako Tesla?“ ptá se německý ministr Uz toho maju dost aj v nemecku, kde sa tamojsie automobilky chvastaju ale to je skoro vsetko co robia. OK vyslo AUDI e-tron ale co dalej......

Jiri GrandPa no mi slovaci sme natom o nic lepsie.

Späť