Tak a máme tu cenník ZSE. Keď som sa pred nejakou dobou rozprával s pracovníkom ZSE, čo mal na starosti tvorbu tohto cenníka, tak som ho upozorňoval, nech nedávajú cenu DC nabíjania väčšiu ako 0,30 €/kWh. Áno je tam takáto cena, ale len s 9 € paušálom. Pre nás, čo len občas odskočíme od ,,komína“, to je cenník, pri ktorom nás to stojí rovnako, ako jazda spaľovacím autom a ešte si musíme počkať 40 min pri natankovaní energie oproti 5 min natankovaní paliva na pumpe.... A just museli skopírovať od GW tie rôzne programi, len s kozmetickým znížením ceny, aby boli akože lacnejší. Som, zvedavý, ako na to zareaguje GW....Oba tieto cenníky nepovažujem za dostatočné motivovanie pre ľudí, aby vymenili spaľovacie autá za drahšie elektromobily. A nielen cenník, ale aj rozmiestňovanie NS po jednej, namiesto aspoň po 4 na jednom nabíjacom bode. Súčasné rozmiestnenie nabíjačiek po Slovensku stačí tak akurát pre nás, čo už sme majiteľmi EV. Pri niekoľko násobnom zvýšení počtu EV na Slovensku tie siete pri výpadku pár stojanov skolabujú. Jediný motivačný cenník na trhu je ten od Tesly 0,20€/kWh. Tá dala super cenu, ktorá môže motivovať ľudí na výmenu, spolu so sieťou Supercharger aj bez dotácii z EU...