Budca-P (Juh)

• Autor témy Autor témy Juro
  • Dátum začiatku Dátum začiatku
Ta nova nabijacka SIEMENS na Budči JUH je presne asi 10m za tou "Ultra-mega-hyper" rychlou :) , bola online , ale este bola prikrytá foliou. Vid foto

Prílohy

• photo4325.jpg
    photo4325.jpg
    89,1 KB · Zobrazení: 9
  • photo4326.jpg
    photo4326.jpg
    147,2 KB · Zobrazení: 9
  • photo4327.jpg
    photo4327.jpg
    141,6 KB · Zobrazení: 9
2 Komentáre
Peterka
Peterka komentoval
preco si ju neskusil?

Maco7
Maco7 komentoval
Peterka Lebo som nabijal na tej ZSE a ponahlal som sa spat. :) mozno cez vikend to tam otocim znova ak nebude lad a sneh na D1

Takze pani z ZSE otestovali a potvrdili moje meranie KONA - aj pre IONIQ!!! :

""
Dospeli sme k rovnakému výsledku ako Vy, t.j. nabíjanie Kony aj Ionicu na UFC stanice EVTronic v Budči nešlo nad 37 KW. Na FC staniciach ABB ide 45 - 47 KW.
Problém riešime s dodávateľom nabíjacej stanice. Je možné, že problém je v komunikácii týchto typov vozidiel s nabíjacou stanicou.
Ďakujeme za upozornenie. Dáme Vám vedieť, akonáhle sa nájde riešenie.

S pozdravom,
Úsek e-mobility
Západoslovenská energetika, a.s.
Čulenova 6
""

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
TAK PRECO TVRDILI-KLAMALI, ZE IONIQ IM DAVAL VIAC par prispevkov hore?? potrebuju takuto antireklamu? To je fakt tak problem povedat hned po zisteni, ze nieco nie je v poriadku a ideme na tom pracovat?
Je to fakt trapny paradox, ked cela Slovenska "smotanka" a "odborni" redaktori pochybnych stranok pustaju aj x mesiacov po otvoreni videa ako nieco svetoborne. Tu vidno strasne to, ze ako malo je ludi-odbornikov, ktorych to napadne vyskusat a da echo, ze nieco nie je v poriadku a dokazu si zratat dve a dve, nezhltnu tych 150-350kw aj s navijakom.
Ja teda na ZSE nie som odkazany, ale za toto u mna padli dost hlboko ak maju takuto strategiu.

Mna by skor zaujimalo, ako moze vzniknut problem v komunikacii nabijacky s autom na definovanom standarde. Protokol je predsa raz dany a vyrobcovia aut aj nabijaciek by ho mali dodrziavat a otestovat svoj vyrobok pred uvedenim na trh. Operatori (GW aj ZSE) veria svojim stojanom a ked elektromobilista reklamuje nedostatocny vykon nabijania, "vyhovaraju" sa na teplotu baterie atd...
Kolko nam trvalo, kym GW uznal, ze problem s nabijanim na CCS konektore na DBTckach nie je na strane auta? Na druhej strane i3 tam problem nema, Ioniq nabija znizenym vykonom a Kona bud vobec, alebo plnym vykonom- ako Mirovi v RK. Takze je to autom alebo stojanom??? Jedine, co by som "vytkol" ZSE aj GW, ze im to tak dlho trva, kym na nasu spatnu vazbu ohladom problemov s nabijanim zareaguju a zacnu to riesit.

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
ja si stale myslim, ze ZSE tam proste zatial nema dostatocnu kapacitu a tak je tam mensi istic, ako by mal. A takto nas len oblbuju.
Ved Ioniq je na truhu kolko. Treti rok? to je uz vazne silne seriove a aj rozsirene auto, takze nema byt preco problem s komunkaciou, ked na inych funguje.
GW zial nema ziadny hyundai vo vozovom parku, ked sa riesili problemy s DBT na zaciatku, niekolkokrat si poziciavali ioniq aj i3 a viem, ze vtedy behali krizom krazom a skusali. Ale ZSE tu hra zvlastne hry treti mesiac po sebe.

Ja by som za toto ZSE nekamenoval. ZSE ma dodavatelov, ktori im nieco tvrdia a ZSE v prvom problizeni samozrejme viac veri dodavatelovi, ktory im v zmluve nieco garantuje, ako niekomu "z ulice" koho nepoznaju. Ked som im veci podrobne vysvetlil pochopili, ze jedina cesta ako sa dopracovat k pravde, je otestovat to vo vlastnej rezii. Tak si zariadili zapozicanie aut od Hiundaya a isli to otestovat do Budce aj na standard 50kW nabijacku. Narozdiel od niektorych tu, ja takyto vyvoj povazujem za pozitivny a urcite takto viac mozu problem eskalovat.

Komentár
Tiez si myslim, ze im treba dat cas. Vyhovaracky su sice smiesne a neprospievaju reputacii, mohli by radsej zvolit odpovede typu “Riesime to, budte trpezlivi” namiesto klamania, ako tam co rychlo (ne)nabija. Ale zaklad je, ze sa tomu venuju :)

Komentár
Dnes som siel okolo Hyundai Kona EV 64kWh , reku hadam ju uz opravili alebo updatovali , tak aby uz konecne isla viac ako 36kW - nie , nesla . Bateria 25°C po 135km/h od Trnavy . Stale nabija iba max 36-37kW !! Na stojane papierik "Stale prebieha technicka udrzba! nabijacky " Obsluha Slovnaftu , chlapik sa pri mne zastavil , tak sme pokecali , vravel ze uz tam boli 2x a nastavuju a nastavuju... a stale nic... :(
Uvidime , hadam sa im to podari rozbehat , tak aby uz sla plnou rychlostou.... PS: Ta nova nabijacka Siemens , 10m za touto bola mimo prevadzky !! Nefunguje uz asi 3-4 dni... inak je zatial zadarmo do konca aprila, je v skusobnej prevadzke ... treba len pytat cip u obsluhy cerpacky... Takze zasa som mal smolu...

Prílohy

• photo4394.jpg
    photo4394.jpg
    78,4 KB · Zobrazení: 9
  • photo4395.jpg
    photo4395.jpg
    66,6 KB · Zobrazení: 9
  • photo4396.jpg
    photo4396.jpg
    91 KB · Zobrazení: 9
Naposledy upravené:
1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
dik za info z prvej ruky ! Nuz a teraz ci ma ZSE technikov, ktori su na tu nabku prikratki, alebo ma problem vyrobca a nevie ho odstranit, podobne ako DBT u GW.

Dnes Budca nabijacky nefunguju! Ani Zse ultrafast ani ta siemens.. dnes som nenabil. Na cerpacke tahaju nove privody alebo nejake prepojky , hovoril chlapik od obsluhy. Zevraj to ma nieco asi spolocne s tou ultra mega fast... nabijackou, ze potrebuju posilnit privody :) ... takze dnes su off obe nabijacky. Zajtra by mohli ist. (V Stredu)

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
toto by potvrdzovalo moj nazor, ze obmedzeny vykon sposobuje slaba pripojka a aj to, ze bez samostatneho trafa nemaju asi ako dosiahnut 150kW.

Ultra fast mega nabijacka Budca zmizla z mapy ZSE Drive. Mam len ja nejaky bug alebo to zmizlo kazdemu? Povodne bola len nedostupna, teraz je fuc. Zrejme tam bude nejaka vacsia komplikacia ked ju uplne vymazali. Tolko kriku a PR pri otvarani, len aby to skoncilo takto...

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
ano, nie je tam. vsetci sa vysmievaju a vysmievali greenwayu, ze im nefunguju DBT, ze stale nejake problemy.........ono to nebude asi med lizat drzat funkcnu siet a riesit obratom tech.problemy ;)

ZSE dnes poslali mail, ze Budca uz funguje ako ma, len mi z toho textu v maili nie je jasne, ci tych 150kW je na 400, ci 800V.
No Kona a Ioniq by mali nabijat naplno - chodte vyskusat.
"Problém nedostatočného výkonu nabíjania na nabíjacej stanici v Budči bol v spolupráci s výrobcom nabíjacej stanice odstránený.
Ak potrebujete nabíjať model Hyundai Kona, na nabíjacej stanici Vám bude k dispozícii plný výkon.
Momentálne stanica beží na plný výkon 150KW, pri nabíjaní s modelom Hyundai Kona sme zaznamenali rýchlosť nabíjania 80KW."

jux
jux komentoval
Etron ma rovnaky pocet clankov ako Ipace, no nabija o trosku viac (nieco nad 450V. Taycan je zrejme prvy elektromobil, co ma 800V system a v r. 2020 maju zvysit kapacitu jeho baterii novymi 47Ah clankami (terajsie su 37Ah) Terajsia bateria ma 90kWh (85 vyuzitelnych), takze kapacita by mala v modeli 2020 narast viac ako o stvrtinu, takze aj vyuzitelna by mala byt nad 100kWh.

R
Radkovanko komentoval
etron gt ma byt 800ka tiez 😀

jux
jux komentoval
@Radovanko treba hovorit len o tom co je. Nema efekt hovorit o niecom co bude na 800V, pretoze dokedy sa to bude vyrabat, mozno bude este predtym nieco ine na 800V. Aston Martin bude mat tiez 800V a mozno bude vo vyrobe skor ako Etron GT.

Mna by celkom zaujimalo, preco ZSE kedze dava nove nabijacky na nove miesta, neda viacvykonove nabijacky ako 50kW? Su to nove nabijacky, tak skoro ich menit nebudu a prichadzaju auta, ktore maju baterku 64+ a dokazu sa nabijat viac ako 50kW vykonom. A tusim aj ioniq sa dokaze nabijat vyssim vykonom ako je 50kW. To ze by tam teraz dali nabijacky z vykonom viac ako 50kW ale napisali by, ze vykon je momentalne do 50kW by podla mna az tak nevadilo, lebo kazde nabijacie miesto sa race, ale mali by uz nabijacku ktora zvladne nabijat aj auto vykonom vyssim ako 50kW a potom navisit vykon na vyssi. Tak neviem kde je problem. Co oni vedia a ako to vidia a co ja nevidim trebarz podla nich. Mozno je to o peniazoch. Viacej nabijacich miest ale vykon ktory na momentalnu situaciu staci. Neviem.

1 Komentár
J
juris komentoval
Pokial to spravne chapem tak velka cast je financovana z EU projektov tak si myslim, ze to nie je take jednoduche len tak zrazu davat 150+kw nabijacky.

Takze dnes som sa zastavil na Ultra-fast Budci , nabijacka uz funguje. Prisiel som sem s 20C teplotou baterie, nabijanie mi pustilo 55-56kW . Taze aspon uz ide rychlejsie ako predtym tych 39kw. Do 70kw rychlosti som sa nedostal a to som nabijal od 26%. Pri 46% som to zastavil a presiel vyskusat tu oproti nabijacku Next- E. Aj ta je po oprave a este je zadarmo v skusobnej prevadzke. Ta mi nabija 47kW rychlostou. A hlavne zadarmo :) .

Prílohy

• photo4538.jpg
    photo4538.jpg
    38,9 KB · Zobrazení: 8
  • photo4537.jpg
    photo4537.jpg
    55,5 KB · Zobrazení: 9
  • photo4539.jpg
    photo4539.jpg
    95,1 KB · Zobrazení: 9
  • photo4540.jpg
    photo4540.jpg
    156,4 KB · Zobrazení: 9
1 Komentár
J
juris komentoval
Nabuduce tomu naloz trochu viac pred nabijanim nech sa zohreje este lepsie a mozno pusti plnych +-75kw. Tych 56kw asi celkom zodpoveda tym 20 stupnom.

30. aprila , (sobota a nedela ) otcovi sa pokazil fosilak , tak si zobral Konu 64kWh, bolo teplo , a na budci nabijal rychlostou 77kw !!!! Boli tam aj elektrikari , robili servis a komplet prerabku tej "Ultra nabijacky " a hovorili ze od zaciatku boli problemi !! Ze nebol vybudovany dodstatocny privod na tu nabijacku, proste to viac neslo ako slo. Ale uz je to prerobene , aj privod posilnili , komplet natiahnuty novy s trafaka a konecne uz nabijala Konu 77kW !! Foto nemam , lebo siel na tom otec, to by som uz moc od neho chcel :) . ale mi priamo v tedy volal ze nabija a ukazuje mu 77kW . Super , konecne by mala ist ako sa patri. A ta v zadu co je za nou , Siemens , je este stale v skusobnej prevadzke zadarmo , ale viac nejde ako ide ... raz som tam nabijal , ale teraz nesla.

1 Komentár
milan84
milan84 komentoval
to trvalo...skoro do roka a do dna :D (pritiahnute za vlasy).
ako som ja vravel od zaciatku....ZSE fraska. nemali to technicky spravene a prezentovali nieco ine. ej,ej...snad sa poucili.

Vo stvrtok som to bol vyskusat s novym e-tronom. Nabijalo to 96kW, baterka na zaciatku 10%.
Ku slubovanym 150kW sa to ale ma daleko ...

Prílohy

• photo4733.jpg
    photo4733.jpg
    36 KB · Zobrazení: 9
2 Komentáre
milan84
milan84 komentoval
bud rad, ze fungovala aspon takto. Predpokladam, ze to ZSE po problemoch vykonovo zasa obmedzilo, aby im nehoreli kable. No radost ten vyrobca EVTronic :)

E
EPAKO komentoval
Dnes som tam bol znova, stale rovnako... Napisal som do ZSE, som zvedavy, ci sa ozvu... a s akou vyhovorkou...

INFO OD ZSE:

Ešte by sme sa radi vyjadrili k nabíjaniu na ultra-nabíjacej stanici na Budči. Do 31.5. bola na stanici technicky obmedzená rýchlosť nabíjania na 100 kW z dôvodu prebiehajúceho technického servisu.
Od 1.6. je rýchlosť nabíjania povolená opäť na maximálnych 175 kW, takže s Audi e-tron by ste mali nabíjať rýchlosťou 150 kW (samozrejme pri nabíjaní posledných percent batérie sa rýchlosť zníži).
Ak by ste zaznamenali, že to tak nie je, prosím dajte nám vedieť.

S pozdravom,

Rastislav ...
Úsek e-mobility

3 Komentáre
milan84
milan84 komentoval
Ten Rastislav Ž. mi tam pripada ako jediny technicky clovek. Ked som riesil problemy s aplikaciou a zle osadenym poradim konektorov na nabijacke, tie slecny na info linke nemali sajnu a az ked som poslal foto s popisom, odpisal mi tento pan s navodom ako to vyriesit a aj dalsimi info.

cio vyskusas etronom ked pojdes okolo?

cio
cio komentoval
Áno skočím tam. E-TRON je už v mojej garáži až do pondelka ho mám požičaný.
Pýtal som sa dnes na to vlhnutie bateriek, takže sa to týka len niektorých kusov, ktoré boli vyrobené medzi prvými.

Dnes som sa tu zastavil s ioniqom, dala mu 173A co je zrejme jeho maximum, pri cca 50% SoC to bolo 64kW. Nabijal som iba chvilu, nepotreboval som a pri velkosti baterie ioniqa je to okolo 2,2 C ( jux aj tu niekde daval tabulku) a to sa mi zda trochu vela...

1 Komentár
Miroslav Rojko
Miroslav Rojko komentoval
Áno, je to maximum. Toľko mi dával môj nový. Takze Ioniq časom nespomaľuje nabíjanie.

Ultra Fast nabíjačka na Budči funguje ako má, Testoval som ju za posledné dva mesiace niekoľko krát. E-Tron 148 kW, Jaguar i-Pace 97 kW, Kona 56 kW, a 76 kW, Kia E- Niro 2x 78 kW. Treba myslieť na to že výkon nabíjania si riadi vozidlo podľa aktuálnych parametrov batérie (stupňa nabitia, teploty a podobne). U Kony som prvý krát testoval pri 62% batérie a druhý krát pri 48%. Podľa všetkého ale Niro aj Kona podporujú maximálne nabíjanie 80kW. Overíme si to ale až s príchodom iných modelov Ultra fast nabíjačiek, môže to byť záležitosť komunikácie s nabíjačkou. Najbližšiu 100 kW má Greenway v Krakove, ak by ste mal niekto cestu, vyskúšajte. Nájdete ju cez mapu Greenway.
Druhá nabíjačka na Budči patrí do siete Slovnaftu a je postavená v rámci projektu NEXT-E. Bude ich v SR celkom 5 zatiaľ. Jedna je aj v BA na Prístavnej. Fungujú v skúšobnej prevádzke zdarma, stačí požiadať personál.

3 Komentáre
Teq
Teq komentoval
ta na pristavnej mi za kazdym necha na riadiacej jednotke nabijania error (chademo)

R
René Hubinský komentoval
Ja som tam nabíjal s i-Pace a nedal sa vytiahnuť kábel, musel som použiť mechanický zámok. Sú tam ešte trocha muchy. Aj by som im to reportoval, len nemám tam na nikoho kontakt.

milan84
milan84 komentoval
ta Siemens nabijacka ma svoje muchy. Mne tiez zamklo konektor na Saic Maxus a nechcelo odpojit. Auto pritom nenabijalo, lebo spolu nekomunikovali nabijacka a Saic. Napriek tomu tam bolo nejake el.spojenie a tym padom neslo ani za svet povolit konektor. Az stacidlo stop.

Konecne som sa sem dostal s Model X. Ide mi to 130kW cez CCS adapter. Nedaleko je supercharger, ale chcel som to odskusat :).

Naposledy upravené:
Komentár
Aktualne 10.12.2019 Ultrafast zse nefunguje, prerabaju ju a ze stale je poruchova. Dokonca mi technik povedal ze sa bude demontovat a ma tam ist nejaka nova... no takze tak. Ta oproti Next e ide zatial zadarmo. Staci sa napojit z pusti sa sama.

Prílohy

• photo5332.jpg
    photo5332.jpg
    81,6 KB · Zobrazení: 9
  • photo5333.jpg
    photo5333.jpg
    69,7 KB · Zobrazení: 9
2 Komentáre
milan84
milan84 komentoval
Maco7 ?? Ta stara zpred roka? to o vymene sme poculi uz pocas roka viackrat. Rovnako aj to, ze uz funguje....tak neviem .

cio
cio komentoval
Na náprotivnej pumpe sú 2 nové UFC ABB. Ešte sú v igelite.
Tie Slovnaft stojany sú zadarmo, nabíjam sa tam vždy keď idem okolo

milan84 Hej ta stara 1rok ultra- hyper-fast ;).. zasa nejds, opravuju a ze len cakaju na kolaudaciu aby dostali na nu uver a ze potom ju rozkopu aj betony okolo a ze pojde nejaka nova...

Komentár
Späť