Elektricke auto bez zasuvky na elektricke naradie.

Casul

Junior member
Pridal sa
22 okt 2018
Správy
1
Nazdar. Som pri garazi ktora nema elektriku a nemam ako povysavat auto. Kde treba napisat aby Musk poriesil zasuvku do auto pre 16a zatazenie? Hluby priklad ale nieje to na skodu. Citam ze uz aj dog mod bude tak preco auto ked je jedna velka zasobaren elektriky nema aspon 16a zasuvku?

Uz to tu bolo spominane viackrat: Kedze takmer vsetky tesly S a X nabijaju na SC zadarmo, urcite by sa nasli ludia co by napajali cast, ci celu domacnost z tesly elektrinou z SC. Jednak by okradali teslu a amortizovali by bateriu bez najazdenych km.

Komentár
Dakde som cital clanok o nejakom blaznovi, co mal plny kufor Modelu X nalozeny kompami (BitCoin Miner Rigs) plus aj daky nie uplne legitimny zasah do elektroniky auta. A bol skoro cely den napojeny na Supercharger a doloval nonstop. Netusim, ci to bol hoax alebo pravda, ale takto nejako by to dopadlo, keby tam Tesla dala 16A zasuvku :)

Komentár
Na tomto videu chlapik napojil na 12V menic 1500W na 240V AC, jeho pocitac na tazenie ma spotrebu 1400W.
Vo videu nespravne tvrdi, ze DC-DC menic v tesle ma vykon len 600W, co nie je pravda.
Menic 400V-12V v tesle ma poistku 250A, takze ma vykon cca 2500W, cize 1500W menic by mal zvladnut bez problemov.
Chlapikovi vo videu to kolabovalo, tak postupne znizoval vykon - no zrejme sa mu nieco prehrievalo a vypinalo.
Alebo ten jeho menic nebol 1500Watovy, ale VA s ucinnikom mozno len 0,6, takze suvisle nezvladal ani 900W.
- mozno tiez nemal poriadny menic s sinusovym vystupom.
- urcite nebol problem v DC-DC menici tesly.
Ked som sa snazil co najviac zatazit DC-DC menic tesly, podarilo sa mi pozapinanim ohrievania vsetkych 7-mich sedadiel, volantu, okien, zapnutim svetiel, a vypeckovanim audia dosiahnut z menica maximalne 110A pri 13,9V. Takze vykon cca 1500W.
http://teslaclub.sk/forum/tesla-mot...nabíjanie/13291-batérie-12v?p=14744#post14744

Komentár
Späť